Intrigi.bg Политика Пак ни гълчаха и пляскаха – не сме разбрали правилно…

Пак ни гълчаха и пляскаха – не сме разбрали правилно…

529
0

Неделя сутринта. Вместо „Добро утро“, от премиера Борисов получихме порция бащинско гълчане. Няма напрежение, – ядосан е той. Няма никаква промяна. Щаба си е тук, Мутафчийски и той е тук. Мутафчийски ми е приятел от 20 години. Ние сме го издигали до този пост. Сега ще кажат къде му е фуражката. Дал си е униформата да му я изперат. И униформите се перат ако не знаете.

Питал ме е много пъти, че иска да се облече цивилен, като човек, ама… Пишат глупости. Спят до късно, после пишат… Кой го създаде това напрежение? Кажете го да си понесе отговорността. Вие искахте тези брифинги. Ама да пишат, че щаба е закрит – това е ужасно. Че нещо с Мутафчийски… Нищо такова. Глупости! Ние обмисляме всичко, мислим за хората. Умуваме. Не съм си присвоил чужда заслуга никога. Аз поемам винаги отговорност. Подавал съм си оставката два пъти. Вие ги искахте брифингите…

Приятел на премиера му написал: Убихте генерала! И премиерът е възмутен до дъното на дуашта си. Истината е, че Мутафчийски сам се прострелва в краката няколко пъти, коато бягаше от неудобните въпроси.

Успехът e за всички, провалът щe e само за мен,, заяви в заключение Борисов.

Досущ като Апостола: Ако спечеля, печеля за цял народ, ако загубя, губя само себе си.

No comment.

Доскуча ви цяла събота да няма извънредни брифинги, никой да не ви се кара, да се разхождате без глоби, а? Дотук беше.

Разбрахте ли? Ние сме виновни. Прости сме и не сме разбрали умните думи на Севдалина Арнаудова. Коя беше тя? Гласът на премиера и на правителството – тази е. И в събота каза, че мотивът за спирането на редовните брифинги на Щаба са убеждението, че хората вече са достатъчно информирани за подробностите около коронавируса, а и фактът, че все по-често се чуват гласове на критика, според които брифингите нанасят повече вреда, отколкото полза.

Повече вреда, отколкото полза. Тя го каза – десетки медии са я цитирали. Излиза, че всички са малоумни, само ТЕ – не. В неделя сутринта премиерът и Мутафчийски не споменаха това изречение. Нямаше я и Севдалина.

Интересно, защо проправителствените пеевски медии в събота вдигаха най-силна врява, че Мутафчийски е унижен, че Борисов като генерал трябвало да обясни публично какво става с другия генерал и прочие дивотии. Кой им издиктува тази позиция? От тях ли се уплаши властта и спешно свика неделен брифинг?

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име