Intrigi.bg Спорт Павел Колев и треньорите в „Левски“ са се отказали от заплатите си

Павел Колев и треньорите в „Левски“ са се отказали от заплатите си

506
0

Изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев и треньорският щаб са се отказали от заплатите си. Това заяви Колев, след като отборът на сините поднесе цветя пред паметника на Васил Левски.

По думите му още през ноември, когато са усетили заплахата за евентуални проблеми с клуба, футболистите доброволно са се отказали от премиите си.

Колев опроверга твърденията на президента на „Славия“ Венцислав Стефанов, че получава 22-23 хил. лева, и уточни, че заплатата му е около три пъти по-малка.

Изпълнителният директор на „Левски“ подчерта, че всички пари, които идват от привържениците като дарения, ще се използват единствено за плащане на вноските към НАП на стойност 143 хил. лева месечно. С приходите от продажба на билети и сезонни карти ще се плащат текущите разходи на клуба, включително и заплатите на футболистите.

По думите му един от бившите собственици – Александър Ангелов, е дарил 140 хил. лева. Близкият до депутата от ДПС Делян Пеевски адвокат беше съсобственик в клуба заедно с Иво Тонев и Николай Иванов. Колев заяви, че всички те са дариха пари.

„Това, което става в момента, е безпрецедентно. Ако хората ни подкрепят така, както досега, ще завършим сезона без проблем. Сега въпросът е да изкараме до края на сезона, а след това ще седнем и ще анализираме, възможно е бюджетът и целите да се променят“, каза Колев.

По думите му най-голямата грешка на ръководството на клуба за годината след смяната на собствеността е, че привържениците не са били въвлечени. „И въпреки това сега те ни помагат. Ако тази симбиоза продължи, „Левски“ ще стане много опасен съперник за останалите отбори в спортен план“, добави той.

В клуба вече работят за развиване на клубния си магазин с продукти за привържениците, за да се отговори на търсенето. Има и разговори с компании в търсене на спонсори и рекламодатели.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име