Intrigi.bg Политика Павел Вълнев: Не могат да се сравняват Цветанов и Борисов

Павел Вълнев: Не могат да се сравняват Цветанов и Борисов

152
0

„България не е нормална държава, защото никакви закони не функционират. Трябва да се върне върховенството на закона, в момента няма работещи институции. Хората искат нормалност и някой трябва да се захване с това“. Това каза пред БНР бизнесменът Павел Вълнев, зам.-председател на „Републиканци за България“. По думите му страната днес е по-зле от преди 20 години, когато той е емигрирал в Америка:

„Тогава имаше живот, сега обикаляме страна и виждам как на много места всичко е обезлюдено и разрушено. … Има един месия, който решава къде какви пари да се раздават. Като обикалях в страната, видях, че никой не е получил нищо. Къде отиват тези пари? Някой трябва да търси наказателна отговорност на управляващите в момента“. Бизнесменът определи председателя на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов като професионалист и подчерта, че навсякъде, където е работил е оставил резултати. „Не мисля, че могат да се сравняват Цветанов и Бойко Борисов. Първото, което ги различава е евро-атлантическата им ориентираност. Второто е, че Цветанов е принципен човек“. Според Вълнев бившият втори в ГЕРБ е грешал, защото е работил.

Партията „Републиканци за България“ не е лидерска, а проект, в който влизат българи от цял свят, подчерта бизнесменът и уточни, че не очаква материални облаги от вложените от него 1 млн. лева в тази партия. Той беше категоричен, че може да си докаже доходите. БСП, ГЕРБ и ДПС стоят зад червена линия, която няма да бъде премината за евентуални коалиционни партньори, акцентира Павел Вълнев. Той подчерта, че познава Слави Трифонов отдавна и предположи, че ако е бил получил покана от нега, за да влезе в „Има такъв народ“, би отишъл, но Цветанов е успял да го привлече в своя проект. Вълнев заяви, че не планира да се завърне за постоянно в България, но ще помага с каквото може.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име