Intrigi.bg Политика Павел Вълнев: Българският трибагреник пак се вее в центъра на Чикаго

Павел Вълнев: Българският трибагреник пак се вее в центъра на Чикаго

140
0

„Българският трибагреник пак се вее в центъра на Чикаго – от най-високия пилон, редом до американското знаме и знамето на града. Когато през зимата на 1960 група стари наши емигранти се срещат с градоначалника Ричард Дейли и му разказват за своята България, за петвековното османско иго и за борбата за национално освобождение, Н.Пр. издава специална прокламация, с която обявява Трети март за български ден в Чикаго.“

Това написа във фейсбук страницата си зам.-председателят на Републиканци за България Павел Вълнев на днешния национален празник. И още:

„Издигането на нашия флаг е възстановено в началото на този век по настояване на новото поколение изгнаници. Всяка година оттогава, в центъра на един от най-големите американски градове, звучи „Мила Родино“, българският химн. Ще напиша за пореден път – нашенците тук са невероятни патриоти, нищо, че живеят на хиляди километри от Родината.

Моето семейство и семействата на родителите ми и на брат ми подкрепяме със сърцата си и с всичко друго тази инициатива. Издигането на знамето на площад „Дейли“ в Чикаго винаги е било в центъра на програмата на нашата медия Би Ай Ти.

Всичко това ме подсеща за една мисъл, която много харесвам:

Да помним Освобождението, да пазим Свободата!

Честит да бъде 3 март, Националният празник на България.

За чиста и свята Република – такава, каквато я мечтаеше Апостола.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име