Intrigi.bg Актуално Още 30 българи под ударите на „Магнитски” – топбизнесмени, политици, магистрати

Още 30 българи под ударите на „Магнитски” – топбизнесмени, политици, магистрати

3616
0

Около 30 български бизнесмени, политици и магистрати, които са в орбитата на бившите управляващи, са обект на продължаващото разследване по закона „Магнитски“, твърдят източници от дипломатическия корпус.

Разследването е свързано с вече обявените имена преди месец. Тогава Министерството на финансите на САЩ наложи санкции на трима българи – Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, и 64 компании.

Новият удар ще е към над 30 българи, които са имали или още имат бизнес отношения с тримата. Според дипломатически източници специализирани структури към Министерство на финансите на САЩ са засекли прехвърляния на големи суми в банки извън България от бизнесмени, гравитиращи около екс управляващите, пише „Фрог”.

Очаква се в скоро време да бъде обявено продължение на списъка на санкционирани лица по закона „Магнитски“. Това ще стане съгласно Указ 13-818, който допълва и прилага Глобалния закон „Магнитски” за отчетност при нарушаване на човешките права и е насочен срещу извършителите на тежки нарушения на човешките права и корупция в целия свят.

Санкциите се налагат от Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерството на финансите на САЩ.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име