Intrigi.bg Актуално Още студ носи антициклон от Европа

Още студ носи антициклон от Европа

123
0

Обширният антициклон над Централните и Източните части от Европа, заедно с циклоните над Югоизточните райони от Стария континент, ще се задържат, и в следващите дни ще носят нови порции студ у нас. Това прогнозира пред “Труд” метеорологът Петър Янков.

Утре ще проникне още мразовит въздух и в сряда сутринта ще се понижат температурите. Ще има тежки сутрешни мъгли, а живакът ще стигне от минус 12 до минус 10 градуса.

Над страната налягането ще е високо. Това носи инверсиите. Днес температурите на връх Мусала и в Трън бяха еднакви – минус 25 градуса, обясни Янков. Той припомни, че рекордът за студ обаче се държи от Пловдив, където на 4 февруари 1950 г. е било минус 29 градуса.

Днес от полицията съобщиха за двама души, починали в студа. Край село Баланово, недалеч от Дупница, е открита замръзнала в преспа жена. Тя е била в неизвестност от няколко дни и е била обявена за издирване. Тялото е открито недалеч от селото, съобщи кметът на село Баланово Явор Митов.

Вероятно жертва на ниските температури е станал и мъж от Кюстендил. Той намерен в неделя под моста до градския плаж. При извършения оглед на място от дежурна полицейска група следи от насилие не са установени.

Метеорологът Петър Янков предупреди, че обстановката по пътищата в следващите дни ще остане усложнена. Днес за втори ден стотици тирове останаха блокирани на ГКПП-Кулата и не можаха да преминат в Гърция заради опасното време там.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име