Intrigi.bg Крими Очевидец: Мартин Божанов-Нотариуса е застрелян пред жена си и децата

Очевидец: Мартин Божанов-Нотариуса е застрелян пред жена си и децата

356
0

„Аз видях майката с децата. Съпругата на господина беше до колата с детето в ръка“, това разказа пред bTV очевидец на стрелбата в столичния квартал „Горна баня“ в София в сряда вечер. 

Предполага се, че дейността на Мартин е причината за убийството. От много години той е подозиран в крупни имотни и други измами. Става първия клиент на комисията за конфискация на незаконно придобито имущество „Кушлев“. През 2008 г. комисията му отнема 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти. Забъркан бил в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата.

Мартин Божанов
Мартин Божанов

Името му бе замесено и в разследвания на Антикорупционния фонд като лице за контакти с прокуратурата за решаване на проблеми на клиенти на обвинението срещу определени суми.

Кой е Мартин Божанов?

Мартин Божанов – Марто Нотариуса се прочу като първия клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев”.

През 2008 г. комисията му отне имущество за 430 000 лева, след като той е осъден за измама с имоти.

Скандалният измамник е забъркан в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата. Смята се дори, че чрез фалшиви документи Божанов се е домогнал и до част от авоарите на Манджуков.

Имената на прокурорите и съдиите, участващи в престъпните схеми на Мартин Нотариуса са засекретени.

Сред най-скандалните случаи на имотна измама, сътворена от дръзката банда на Мартин Божанов, е случай със 74-годишна баба. Възрастната жена набързо е омъжена за шофьора на измамника с цяла папка фалшиви документи, без дори да знае кой е младоженеца.

След като жената умира, имотите й се озовават в ръцете на престъпната задруга. Наглата банда продава жилищата за над 2,5 милиона лева, а истинските наследници остават с пръст в уста.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име