Intrigi.bg Актуално Очакват се бури в цялата страна

Очакват се бури в цялата страна

49
0
Lightning over field

Синоптичка направи смразяваща прогноза за времето за утре и в следващите дни.

Според нея в сряда ще има валежи от дъжд, градушки и усилване на вятъра, като са обявени оранжеви и жълти предупредителни кодове.

В областите Кюстендил и Благоевград пък кодът е оранжев за опасно време заради очакване на интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Вятърът също ще се усилва до бурен и в общи линии силни бури се очакват в цялата страна, а в Източна България ще има жълти кодове за силен вятър.

Освен че през следващото денонощие ни очакват от запад валежи и бури, и температурите ще се понижат утре. 30-градусови стойности едва ли ще има, дори и в Югоизточна България, където застудяването все още е слабо, но ще се усеща, каза по бТВ Станислава Цалова.

Във Видин и Монтана очакванията са за максимална температура утре от 12 градуса, а след днешния горещ ден утре няма да е преувеличено да се каже, че в Северозападна България ще бъде студено, добави тя.

В повечето райони стойностите следобед ще бъдат близки до 20 градуса, денят ще бъде ветровит и ще има условия за валежи и бури, а привечер и през нощта срещу четвъртък бурите вече ще достигнат и източните райони в планините.

Утре ще има гръмотевици, вятър и валежи, а от Северозапад ще започне за нахлува студен въздух, и в следващите дни се очакват валежи и вятър, завърши тя. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име