Intrigi.bg Крими ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАНИЕ ОТ МВР И ВСС: ГЕОРГИ КОСТОВ И ЯСЕН ТОДОРОВ СА...

ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАНИЕ ОТ МВР И ВСС: ГЕОРГИ КОСТОВ И ЯСЕН ТОДОРОВ СА БИЛИ НА КУПОН ПРИ ШЕФА НА КРАВАТА

1296
0

Преди две седмици Биволъ единствен разкри и публикува изключително скандални факти, разкриващи връзки между влиятелни личности във високите етажи на съдебната и изпълнителна власт и групата организирала кървавата стрелба в Слънчев бряг и определена като ОПГ според последните разкрития на МВР и Прокуратурата. Публикацията ни “Висши магистрати и главният секретар на МВР на купон при шефа на Божо – Козела в Поморие” беше подмината с тотално мълчание от всички медии, очевидно стреснати от това, че броени дни преди мафиотската вендета ръководни фигури и магистрати в държавата са купонясвали в едно от заведенията за сочения за шеф на станалата международно известна мутренска бригада на Божидар Кузманов /по прякор Кравата или Козела/. Те са били в компанията на бившия СИК-аджия и съдружник на Бай Миле – Пламен Петков, а охраната се е извършвала, според вътрешни източници, от прикрити полицаи и мутри едновременно.

Какво се е говорило на тази среща не е известно към момента, но е факт, че само 4 дни по-късно най-големият ни летен курорт бе удавен в ужас от смъртносната мафиотска война, в присъствието на стотици мирни туристи и чужди граждани. Мутренската стрелба “на месо” посред бял ден завърши с един убит и няколко тежко ранени, сред които и тарторът на местните несебърски гангстери – небезизвестният Димитър Желязков /Очите/.

Впоследствие бяха задържани 2-ма от хората на Кравата, а след седмица усилена работа на Прокуратурата, изведнъж се оказа, че си имаме работа с добре организирана и действаща от години Организирана престъпна група /ОПГ/, в която членуват бандитите на Кравата и която осъществява не от вчера престъпната си дейност главно на територията на Слънчев бряг и по морето.

Опитите на министър-председателя Бойко Борисов за омаловажаване на престрелката от 8 юни в ресторант “4 YOU” в Слънчев бряг, представяйки я като „махленска свада“ и „спор за паркомясто“, претърпяха пълно фиаско. Няколко дни по-късно на пресконференция в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров косвено потвърди изнесената информация от Биволъ, че причината за сблъсъка между бандите на Димитър Желязков – Очите и Божидар Кузманов – Божо Кравата /Козела/ е за  разпределение на територии за осъществяване на престъпна дейност. Бяха потвърдени, макар и “под сурдинка”, разкритията ни, че има сериозни данни за корупционна и престъпна обвързаност на мафиотите и полицейски служители.

Обратът

След изявлението на главния прокурор от Бургас, на 28 юни МВР и разследващите инициираха „възстановка“  на събитията от 8 юни в р-т „4 YOU”, която завърши с белезници. Ръководството на МВР се закле, че полицията не разпъва чадъри над организираната престъпност, но сигналите за ченгета-наркодилари, които Биволъ осветли, се оказаха реални, според официални изявления на бургаската полиция. Твърди се, че те са били прекратени от прокуратурата след като вътрешната проверка на МВР не е осветлила замесените ченгета след самопроверката. Полицейски служители обаче споделиха, че са готови да свидетелстват пред независими следователи с конкретни имена, дати и събития, уличаващи техни колеги в униформа в тежка криминална дейност. Дали Божидар Кузманов е бил информиран, че мероприятието е постановка и ще завърши с арест за присъстващите не се знае, но той не се явява и е обявен за издирване. МВР и Прокуратурата и до този момент не са излязли с официална позиция – защо на 28 юни за следствената „възстановка“ на престрелката не са били привикани и хората на Митьо Очите, присъствали и участвали в мутренското меле на 8 юни в курортния комплекс.

На 29 юни, специализираната прокуратура най-накрая повдигна обвинения на Божидар Кузманов – Кравата и неговата банда. Според държавното обвинение част от тях са действали и като организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на хора, рекет, изнудвания и разпространение на наркотици, унищожаване на вещи, побой, палежи.. Логичният въпрос е: След като Божидар Кузманов и мутрите му са причислени към ОПГ, като представители на каква група влизат в спор с тях хората на Димитър Желязков – Очите и кой от кого е чадъросван?

“Иззети са оръжия, някои от които членовете на групата са се опитали да укрият в деня на престъплението. Извършен е следствен експеримент и до момента са задържани 7 лица. Обвинения като участници в организираната престъпна група са повдигнати на 10 лица към настоящия момент – три от лицата се издирват. Това са Божидар Кузманов, Данаил Петков и Марчо Марков”, съобщи официално Даниела Попова, прокурор от Апелативната специализирана прокуратура.

Пламен Петков е фактически началник на Божидар Кузманов /Божо Кравата или Козела/, който беше задържан след престрелката, заедно с командваните от него мутри, но след това освободен и сега отново издирван. Спецове от курорта признават, че именно Петков е докарал и внедрил в действие Божо и хората му в Слънчев бряг. Двамата са известни полицейски и медийни герои от гангстерските войни между тяхната групировка и вдовицата на Бай Миле, с която Петков е бивш съдружник и има спор за терени и обекти. В активите на групировката има нарушване на обществения ред, хулигански прояви, пребиване на полицаи, сигнали за множество действия, които могат да бъдат категоризирани по тежки състави от НК. Имената им протичат заедно в многобройни преписки на полицията и прокуратурата. Дали близките отношения с шефовете на МВР и местната прокуратура спасяват СИК-аджиите от наказателно преследване и “покриване” на въпросните преписки? Дали това ще продължи по същия начин след разкритията на Биволъ, може да се предвиди, имайки предвид огромните “черни” корупционни пари, които се въртят от нелегалния бизнес по морето. Тук трябва да се има предвид и мащаба на обвързаностите между официални правоохранителни и правораздавателни институции и организирания престъпен контингент.

Истината може да крие дълго, но не постоянно

МВР официално отговори на нашите въпроси и потвърди пред Биволъ всички изнесени данни, от които медиите бягат до момента, като “дявол от тамян”, а именно:

  • Полицаи от Несебър са били залавяни с дилърски количества дрога и е образувана преписка, която обаче е смачкана в прокуратурата;
  • Голямо количество дрога е било открито в самото РУ Несебър, след като там са задържани дилъри на Митьо Очите. Те не са обискирани от полицаите, а са били накарани да заличат следите като изхвърлят дрогата в тоалетната. Тази преписка също е била смачкана от прокуратурата.
Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име