Intrigi.bg Актуално От 26 юли България се затваря за идващи от Нидерландия и още...

От 26 юли България се затваря за идващи от Нидерландия и още три страни

481
0

От 26 юли България се затваря за чужденци, пристигащи от още четири държави – Нидерландия, Малта, Андора и Грузия. Пристигащите от тези страни български граждани, постоянно пребиваващи и членовете на техните семейства ще се допускат на българска територия само срещу отрицателен тест за COVID-19, без значение дали са ваксинирани или не. Това предвижда нова заповед на здравния министър.

Четирите държави попаднаха в червената зона с голям брой заразени и именно заради това се налагат ограниченията. От миналата седмица гражданите на Великобритания, Испания, Кипър и Кувейт също не се допускат в България, тъй като страните също попадат в червената зона.

Влизането в тази зона означава, че България не допуска посещения от тези страни, освен ако не става дума за български граждани и лица със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване у нас и членове на техните семейства. В тези случаи няма значение дали човек е ваксиниран – задължително се представя отрицателен PCR тест за влизане в страната. Съществува възможност тестът да се замени с 10-дневна карантина и тя да се отмени, ако в рамките на 24 часа от прибирането се представи отрицателен PCR тест.

От понеделник в оранжевата зона влиза една нова държава – Монако. За оранжева зона важи обичайният режим – влизането става с представяне на COVID сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест, но на 5% от пристигащите се правят допълнителни бързи тестове на границата.

С Русия, където също сериозно се покачват случаите, България допуска изключение в името на туристическия бизнес. Пристигащите оттам влизат с отрицателен PCR тест, като тук също няма значение дали са ваксинирани или не. Същият режим важи за пътуващи от Португалия, а от понеделник – и за Пакистан, който досега беше в оранжева зона за разлика от съседните си страни, обзети от делта варианта на коронавируса.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име