Intrigi.bg Крими От ОДМВР-Бургас потвърдиха информацията за акцията в порт „Европа”

От ОДМВР-Бургас потвърдиха информацията за акцията в порт „Европа”

46
0

Операцията е съвместна – с Агенция „Митници” и НАП

От пресцентъра на ОДМВР-Бургас потвърдиха информацията на Флагман за провеждана операция на територията на частното пристанище „Европа”. Специализираната операция е под ръководството на Окръжна прокуратура-Бургас и с участието на служители на МВР, Агенция “Митници” и НАП. Тя е стартирала през вчерашния ден след получен сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и за съхранение на акцизни стоки в особено големи размери без разрешение, както вече ви съобщихме тази сутрин.

В хода на проверката са иззети множество веществени доказателства, в това число и автоцистерна, се казва още в прессъобщението.

За срок от 24 часа по образуваното досъдебно производство има задържани няколко лица. Предвид началния етап, степента на сложност и спецификата на разследването предстои установяване на лица, имащи съпричастност към извършените нарушения и евентуалното повдигане на обвинения.

Към момента извършването на процесуално-следствени и проверовъчни действия продължава, се казва още в изявлението на ръководството на ОДМВР-Бургас.

Междувременно още един от арестуваните за 24 часа служители от порт „Европа” алармира Флагман с настояване, че иска да говори за полицейски произвол. Очаква се собственикът на пристанището Николай Филипов да даде пресконференция. В момента той се намира в чужбина. В телефонен разговор с наш репортер Филипов заяви, че става дума за генерална грешка от страна на полицията. Той разполагал с доказателства, че чрез съоръжение на едно от корабните места е извършено почистване на цистерна, с която се превозват горива към бензиностанции в странат, но не и контрабандно гориво.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име