Intrigi.bg Актуално От кризисния щаб: Тестват се още хора за COVID-19

От кризисния щаб: Тестват се още хора за COVID-19

139
0

Няма данни за нови случаи на коронавирус у нас. Очакват се резултатите от тестовете на още контактни лица на семейството, което беше настанено в УМБАЛСМ ”Пирогов”.

Няма данни за нови случаи на коронавирус у нас. Очакват се резултатите от тестовете на още контактни лица на семейството, което беше настанено в УМБАЛСМ „Пирогов“.

„Болните са предимно в София и в част от Монтана, където пациентите са контактни лица на семейството, настанено в „Пирогов“. Припомняме, че жената почина, а мъжът остава в критично състояние. В момента няма кой да я погребе, защото всички нейни близки са под карантина“, заяви началникът на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Той призова да се спазват мерките за безопасност и заяви, че големият брой на болните у нас в момента се дължи именно на пренебрегнатите рестрикции.

„Виждате, едно такова семейно събиране до какво води“, обясни Мутафчийски.

Броят на заразените с COVID-19 у нас остава 23, след като кабинетът снощи обяви още нови случаи на заболяването. Заради рязкото увеличаване на диагностицираните бе предложено и въвеждането на извънредно положение.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име