Intrigi.bg Политика От БСП: Как пък Слави реши „ново НС – нов кабинет“?

От БСП: Как пък Слави реши „ново НС – нов кабинет“?

255
0

БСП ще обсъжда приоритети, които трябва да залегнат в работата на бъдещото правителство и актуализацията на бюджета в поредица от срещи с граждански организации, браншови съюзи, работодатели и синдикати.

„Ако политически лидери не са успели да преглътнат егото си, това е последният шанс. Ние не отиваме с идеалистични представи, че ще стане чудо, но не отиваме и с песимистични нагласи. При положение, че видим невъзможност за съставяне на правителство, ще търсим мнозинство за актуализация на бюджета“, заяви зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова в студиото на „България сутрин“.

Тя подчерта, че все пак в БСП нямат голяма надежда за съставяне на правителство. А плановете им са да върнат мандата между 10 и 15 септември, с очакването дотогава да има актуализация на бюджета.

Ирена Анастасова е разочарована от поведението на лидерите на политически партии, които не спазвали обещанията си към избирателите.

„Аз се чудя как тези политически партии ще убедят своите избиратели, че това което правят, не се случва на инат. В огромната си част програмите на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и БСП се припокриваха, не виждам причина да не се реализира редовно правителство“, каза Анастасова .

Тя се изненадва от убеждението на Слави Трифонов, че при следващи избори ще се състави правителство.

„Учудваща е тази теза. Не мисля, че конфигурацията след поредните избори ще е по-различна. Някои партии ще подобрят представянето си, някои ще намалят подкрепата си. Но ще трябва обща договореност. Защо тя да е след 2-3 месеца, а не сега?“, попита зам.-председателят на БСП. И изрази надежда, че не става въпрос за задкулисни договорки.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име