Intrigi.bg Политика ”Отцепникът” от ИТН Георги Георгиев: Двама зам.-министри са от кръга ”Делта хил”,...

”Отцепникът” от ИТН Георги Георгиев: Двама зам.-министри са от кръга ”Делта хил”, предлагано е срещу 5% да печелят определени фирми

102
0

Основна цел бе Гроздан Караджовда да получава много пари по проекти, които смятахме да се развиват по друг начин. Има схеми. Имаше половин милиард за общините. Представи ми се човек на Орлин Алексиев, който каза, че една община ще спечели, ако се избере от кмета фирма, която те посочат и после да се вземе комисионна. Това заяви напусналият ИТН депутат Георги Георгиев.

Той се е срещал и с друг човек, който е бил поканен на среща във връзка с новите обществени поръчки за ремонт и поддържане. „Неговият шеф е ходил в „Делта хил”, там се е срещнал с друго лице, което е казало, че ще предаде на Орлин Алексиев, а Алексиев ще предаде на Гроздан Караджов”, каза още Георгиев пред Нова телевизия.

Има грешно разбиране на Слави Трифонов и Тошко Йорданов как се управлява едно министерство и че не се печели от обществени поръчки. Зам.- министрите Деляна Иванова, зам. министър Явор Пенчев са от този кръг, който осигурява връзката между този,който финансира един проект и подготовката на документация за спечелване на правилната фирма. За общини не се е случило, за ремонти е станало и се е взело комисионни. Срещу 5% комисионни е предлагано да се печели от определени фирми. Парите се разпределят чрез банки, офшорни зони. Не е толкова просто, колкото си го представяме, каза още Георгиев.

Гроздан Каразжов е брокер на кръга „Делта хил“. Деляна Иванва е свързана с „Делта хил“. Вижте другия зам.министър, погледнете шефа на АПИ, на „Автомагистрали“, посочи още той по-късно пред БНТ, посочи още депутатът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име