Intrigi.bg Политика Отново сблъсък ДПС – ДБ в НС, този път за Сараите на...

Отново сблъсък ДПС – ДБ в НС, този път за Сараите на Доган

124
0

ДБ и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи в т. нар. Сараи на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“.

Предложението за сформирането на комисията е на ДБ, но от ДПС поискаха обхватът да бъде разширен и да включи и нарушения по Закона за устройство на територията на полуостров „Буджака“. Йордан Цонев от ДПС обвини лидера на ДБ Христо Иванов в лицемерие и двойни стандарти.

Антоанета Цонева от ДБ отсече, че темата за Росенец е голяма и не бива да бъде размивана.

„Преди една година българските граждани освободиха плажа Росенец, нищо подобно не се е случвало в местата, за които вие говорите. Росенец е символ за това какво означава завладяна държава, какво е да има територия, която е надзаконност, какво е да има институции, които не работят, които са си затваряли очите как се стои 200-метрова марина. За този кей не съществуват никакви документи и заради това ДНСК не може да се произнесе какви процедури трябва да започнат“, коментира тя.

Тома Биков от ГЕРБ обвини ДБ и ДПС, че с този спор просто се опитват да излъжат избирателите си.

„Това е първото смокиново листо, което трябва да прикрие подкрепата на ДПС за вашето правителството, но ще ви трябва цял букет от смокинови листа и още спорове за комисии, за да излъжете вашите избиратели как партиите на протеста се увеличиха с още една. Още малко и ще отидете да се консултирате. Преди няколко дни не беше възможно това. Вие сте новото статукво“, коментира той.

От БСП обявиха, че подкрепят инициативата на ДБ, а от ДПС, като внесат своята, ще подкрепят и нея.

„Но не бъркайте кашата, защото това се прави от години, за да не свърши нито една комисия своята работа“, призова социалистът Крум Зарков.

В крайна сметка парламентът реши, че ще има комисия само за Росенец, в състава на която влизат по двама депутати от всяка парламентарна група. Калоян Янков от ДБ оглави комисията.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име