Intrigi.bg Крими Отново обир на инкасо автомобил в Пернишко

Отново обир на инкасо автомобил в Пернишко

130
0

Инкасо автомобил, който е превозвал оборота на заведение в близост до автомагистрала „Струма“, е бил обран. По информация на Би Ти Ви и „Нова телевизия“ задигнатата сума е около 500 хил. лева.

Автомобилът е превозвал пари от ресторант за бързо хранене. Нападателите са били в две коли, за които се предполага, че са с крадени номера. Предварително са чакали на мястото край магистралата инкасото да спре. Грабежът е осъществен на разклона за магистрала „Струма“ при с. Студена. Един от охранителите на колата е ударен в лицето.

Районът е бил блокиран от полицията, а експерти извършват оглед на място. Започнали са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, които се осъществяват под надзора на Окръжната прокуратура в Перник.

Това е втори подобен обир в Пернишко. През декември 2020 г. в града четирима нападатели атакуваха инкасо автомобил на охранителната фирма „ВИП Секюрити“. По неофициална информация тогава бяха задигнати 1 млн. лева, а ден по-късно в близост до магистрала „Струма“ бе намерен изгорял автомобилът, с който са избягали извършителите на грабежа. От МВР не са съобщили за задържан по този случай.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име