Intrigi.bg Актуално Отново напрежение на протеста

Отново напрежение на протеста

318
0

В 21 часа напрежението на протеста в София ескалира. Протестиращи започнаха да хвърлят бомбички по сградата на бившия Партиен дом, строените жандармеристи вдигнаха щитове и заеха отбранителни позиции.

За кратко част от протестиращите застанаха пред полицейския кордон. Един от тях беше ранен от хвърлена стъклена бутилка. За момент се получи и конлфикт между протестиращите, който бързо бе потушен, съобщи NOVA.

Десетина бомбички гръмнаха в краката на полицаите, съобщи БГНЕС. Бяха извикани подкрепление и спешно кордонът беше подсилен, като зад този с жилетки „Антиконфликт“ се наредиха и втори ред полицаи с щитове.

Минути по-късно към органите реда полетяха отново пиратки, бутилки и всякакви предмети, което накара жандармерията да опита да изблъска множеството. Стигна се до сериозни сблъсъци между полицаи и протестиращи.

Районът около парламента остава затворен от полиция. Полицаи с каски, бронежилетки и щитове пазят основния вход на сградата. Хората освиркват всяка група жандармеристи, която идва тук извършва смяната на полицаите. На площада може да се влезе, само след проверката какво носи човек в раницата си.

По-рано в публикация на страницата във Фейсбук на Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане“, беше съобщено, че е задържан. От пресцентъра на МВР разпространиха съобщение, че във връзка с множество запитвания от медии, уточняват – К. К. (41 г.), от Варна, е задържан днес в столицата. Задържането е в изпълнение на постановление за принудително довеждане от следовател по описа на Окръжната следствена служба – Варна. К. К. ще бъде конвоиран, информират от пресцентъра на МВР.

В Русе Протестиращите свалиха блокадата на Дунав мост преждевременно

Блокадата на Дунав мост беше свалена от протестиращите в 17 ч. Техният протест продължи в 18.30 ч. пред Съдебната палата в Русе. Блокадата трябваше да продължи официално до 20 ч., докогато организаторите имат разрешително, издадено им снощи от полицията. По-рано участниците допускаха, че блокадата може да продължи и до по-късно тази вечер, информира БНР.

Решението беше взето след пътно-транспортно произшествие, станало по тесния обиколен път, който беше въведен от полицията през село Николово и Източната промишлена зона. Допълнителен аргумент е бил фактът, че на румънска територия са се образували километрични опашки от изчакващи камиони, за които беше невъзможно да преминат границата към България.

Според протестиращите, блокирали граничния пункт, точно това е начинът в Европа да разберат българските проблеми – със затварянето на вратата към нея.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име