Intrigi.bg Крими Отново: Делото за мярката на Петя Банкова не тръгна

Отново: Делото за мярката на Петя Банкова не тръгна

25
0

Софийският апелативен съд отново отложи делото за мярката за неотклонение на бившия директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова и сочения за контрабандист – Стефан Димитров. В залата не се яви нито адвокатката на Банкова – Аделина Натина, нито Людмил Рангелов, който също се явяваше като неин защитник, но е бил упълномощен само за първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение.

От Аделина Натина отново е постъпила молба за отлагане заради болничен лист. В него е посочено, че се лекува от бронхит. Съдът установи, че адвокат Натина е пречката да не започне мярката и следва да бъде изпратено писмо до Софийската адвокатска колегия за определяне на резервен защитник, които да представлява Банкова и да се предотврати възможността за ново отлагане, информира БНТ.

Миналата седмица заседанието също беше отложено заради болен адвокат, като от прокуратурата настояваха Банкова да остане с най-тежка мярка „задържане под стража.

Стефан Димитров и бившият ръководител на „Митниците“ Петя Банкова са обвинени за пране на пари и подкупи. По делото има още двама обвиняеми – бащата на Димитров – Марин и Никола Николов – Паскал, който е обявен за общодържавно издирване. Има подозрения ,че четиримата са участвали в престъпна група за контрабанда на цигари.

Следващото дело за мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров е насрочено за 18-и април от 10 часа.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име