Intrigi.bg Политика Отново гласят човекът на „Библиотекарите“ – „Писанчовото“ за шеф на ДАНС-Пловдив

Отново гласят човекът на „Библиотекарите“ – „Писанчовото“ за шеф на ДАНС-Пловдив

234
0

Човек от кръга на „Библиотекарите“ е спряган за шеф на ДАНС-Пловдив. Става дума за Николай Петров, по-известен сред колегите си като „Писанчовото“ заради близостта си с бившия председател на родното ФБР Владимир Пичанчев. Това алармираха редови служители от въпросното ведомство.

Според тях рокадата се гласи, след като днес стана ясно, че настоящият началник на ДАНС-Пловдив- Тодор Ангелов, е пенсиониран. Обичайно веднага се обявява кой ще е негов заместник, но този път  това не се е случило. Редовите агенти, обаче научили, че за поста се спряга техният бивш шеф – Николай Петров, известен  още и с прозвището Вратарчето. В момента той оглавява същото звено в Плевен, където беше преместен след разкрития на медията.

Припомняме ви, че грандиозен скандал избухна в ДАНС-Пловдив в края на 2016 година. Агентите от „Инспектората” и „Вътрешна сигурност” тогава се втурнаха да проверяват структурата за корупция и изтичане на секретна информация. Куриозното е, че ден преди да стартира ревизията Николай Петров, който в това време е шеф на ДАНС-Пловдив, се ската, като си взе болнични, оплаквайки се пред колегите си, че дископатията яко  го е склещила.

„Данните за пробив в ДАНС -Пловдив бяха изключително сериозни. В някои от тях става дума за това, че местни магистрати са били предупреждавани, че срещу тях тече проверка за извършени престъпления, включително и корупционни действия. Скандалното е, че уличените и до днес продължават да работят необезпокоявани”, разкриха източниците ни.   Редовите дансаджии до днес се чудят как един учител по физическо възпитание с образование  начална педагогика, се издига до този секретен и свръх отговорен пост.

Докато Николай Петров  оглавяваше ДАНС-Пловдив, ведомството се прочу с куците си акции. При опита на агентите да хванат мащабно количество кокаин, те се натъкнаха на истинско брашно. Друг пример е шумно огласената „брилянтна“ операция срещу кмета и главния архитект на Асеновград, за която в Пловдив са раздавани награди като за световно. Впоследствие обвиненията в корупция и други престъпления отпаднаха поради липса на доказателства и така се спуква поредния балон.

Близки на Николай Петров признават, че той има три слабости-футбол, последен модел джиесеми и дами. Припомняме ви, че Николай Петров е вратар в махленско отборче. Докато беше в Пловдив „Писанчовото” будеше въпроси около това, че е уж с министерска заплата, а ползва общинско жилище с около 50 лв. наем.

Николай Петров и до днес се счита за много доверено лице на бившия шеф на ДАНС  Владимир Писанчев, Библиотекарския институт и кръга КОЙ.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име