Intrigi.bg Политика Отмъщението на Цветан Цветанов! Рикошет…

Отмъщението на Цветан Цветанов! Рикошет…

305
0

Откакто преди половин година Цветан Цветанов бе принуден да се оттегли от всичките си ръководни постове в ГЕРБ и държавата, бленува за отмъщение. Срещу Борисов. Човекът, който от физкултурник го превърна в политик и го постави на сцената на властта.

Отмъщението на Цветан Цветанов! Рикошет... - 0

„Когато на сцената обаче излязат глупаците, картината изцяло се променя. Те нанасят щети без да извличат ползи. Благата биват унищожавани, обществото обеднява“, казва приживе Карло Чипола. Известният италиански историк и икономист прави и още един важен извод, преминал през десетилетията: „Човек винаги недооценява количеството идиоти, които го заобикалят“.

Цветанов съвсем не бе първия важен играч, с който се раздели Борисов, но безспорно бе най-приближеният му. Затова и предателството е толкова болезнено.

„Това е най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ“, каза днес Цветанов, който отдавна чакаше удобен момент да удари в гръб откривателя си.

Допреди няколко месеца паметта бе сред най-отличителните черти на бившия Втори в ГЕРБ. Та той знаеше наизуст трите имена на всеки един член на партийните ядки.

А, днес, стреляйки от засада твърди, че това е най-тежката криза за Борисов.

Явно паметта му вече не е негов съюзник. Или просто подценява народната памет.

Да, днешната ситуация е много сложна. Но не беше ли много по-разклатена властта през 2011 г., когато със страшна сила се разгоря скандалът „Ало, Ваньо“ или 2 години по-късно, когато цената на тока буквално полудя.

И по време на двете събития Цветан Цветанов бе вицепремиер в кабинета „Борисов“.

И докато тогава Цветанов се гушеше зад гърба на Борисов, то днес иска да му забие нож. Като бивш спортист, Цветанов трябва да си дава сметка колко опасно е да подцениш Борисов.

Министър-председателят ще се справи и с този проблем, а след това ще извади ножа от гърба си и ще продължи напред. А някой ще усети последствията от рикошета.

Ивайло КРАЧУНОВ

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име