Intrigi.bg Куриози Откриха жълта анаконда избягала в пловдивски мол

Откриха жълта анаконда избягала в пловдивски мол

928
0

Хванаха избягалата жълтата анаконда от рода боата от зоомагазин в пловдивски мол. Тя е намерена в една от вентилационните тръби. Влечугото е дълго около 1,30 м и тежащо 8 кг.

Влечугото беше открито след близо 9-часово издирване в търговския център.

Боата е избягала от терариума в зоомагазина на втория етаж, като се изкачила първо върху лампата на тавана. После счупила предпазната решетка над витрината и изпълзяла навън. Забелязана е да виси на вратата на тоалетната от посетители в мола. Влечугото е било локализирано по следите, които оставило във вентилационните канали. Мястото беше обработено със сяра и други репеленти срещу змии.

Собственикът на зоомагазина не беше открит за коментар, а в търсене на влечугото от „Гражданска защита” разбиха таваните над тоалетната и околните магазини.

Влечугото стресна пловдивчани в големия търговски комплекс в центъра, а  районът около магазина беше отцепен от екип на полицията. В късните следобедни часове стана ясно, че влечугото е жълта анаконда от типа на боата.

Преди животното да бъде заловено, стана ясно, че по случая е проведено съвещание на Управителния съвет на търговския център и е взето решение да се прекрати договора със зоомагазина.  Животните, които са в терариум или зоомагазин се регистрират по закона за ветеринарно-медицинска дейност. Тъй като обектът не е регистриран, собственикът ще бъде глобен от 1000 до 2000 лв.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име