Intrigi.bg Политика Отговорите на новия компромат от Божков, преди да са дадени

Отговорите на новия компромат от Божков, преди да са дадени

169
0

Васил Божков публикува паметна записка, от която се вижда, че той и Кирил Домусчиев са се разбрали хазартния бос да преведе 240 млн лева на Нова телевизия и ФК „Лудогорец“ – собственост на Домусчиев. Божков твърди, че този „договор“ е сключен под натиск от премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Условието било, че ако плати милионите, те ще оставят бизнесът му да съществува.

Божков пише още, че по-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, са били оформени в непазарен договор между „Национална лотария“ АД, „Ню геймс“ АД и „Нова броудкастинг груп“ ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.

Ден преди да пубикува този текст Васил Божков изрази надежда в профила си във Фейсбук, че се надява този път някой да прочете написаното. Вероятно имаше предвид главният прокурор Иван Гешев, който в интервю за БНТ заяви, че не е чел разменените есемеси между Божков и Горанов, касаещи работата на Комисията по хазарта, но други прокурори му казали, че няма никакъв повод да им се обръща внимание.  

Не е трудно да се предположат отговорите на новите данни, които публикува Божков.

Владислав Горанов: Не знам нищо за договорки между хора от частния бизнес. Какво са се разбрали г-н Божков и г-н Домусчиев е тяхна работа. Те са достатъчно опитни хора и могат да се договарят както преценят, че е добре за тях. Като министър на финансите не мога и не бих се намесвал в подобни отношения.

Кирил Домусчиев: Не желая да обсъждам лични разговори и договорки, които засягат бизнеса ми – моя и на Васил Божков. Каквито й да са те, не са били под натиск от когото й да било. Трудно някой може да притиска Божков, доколкото знам…

Бойко Борисов: Не искам да коментирам. Има много по-важни неща за страната в момента. Помагаме на бизнеса, отслабваме някои мерки и ограничения, да може хората да работят, да работят търговци, да се възстановява икономиката. Какво са се разбирали някакви бизнесмени си е тяхна работа. Не съм се месил на никого. Не ме интересува. Където е трябвало съм помагал… Как ще натискам… Божков… Да не кажа нещо… вече ми омръзна да ме питате такива неща…

Иван Гешев: Не ме интересува какво е пуснал или написал обвиняемият Васил Божков. Ако има да каже нещо по обвиненията, които са му повдигнати, да ги каже в съда като преди това се върне в България. Ще му осигурим всички условия и справедлив процес, както правим за всички. За нас няма разлика кой е богат и кой е беден, водещ е законът. Той задава нашите действия. Божков продължава традицията на един друг човек в Белград, да говорят отвън разни неща. Това е тяхно право, но не е сериозно.

ПАМЕТНА ЗАПИСКА

1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.

2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в „Лудогорец“.

3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и
спазване законите на РБ.

(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име