Intrigi.bg Куриози Осъдиха на смърт за финансови измами жена във Виетнам

Осъдиха на смърт за финансови измами жена във Виетнам

57
0

Hевероятно, но факт! Едва ли скоро сте чували за смъртна присъда за финансови измами, а и едва ли скоро ще чуете, но днешният ден явно е изключение. Народният съд във виетнамския град Хошимин нареди смъртна присъда за 67-годишната Тронг Май Лан, собственичка на фирма за недвижими имоти.

Невероятно, но факт! Едва ли скоро сте чували за смъртна

Тя бе призната за виновна за извършване на най-голямата финансови измама в историята на страната, а именно източването на 44 милиaрда долара от една от най-големите банки във Виетнам, съобщава BBC.

Лан е извършвала нарушенията в продължение на цели 11 години, но в крайна сметка все пак бе уличена от властите. Тя е използвала редица подставени лица и кухи фирми за източването на средства от Saigon Commerical Bank, като сама е присвоила 12,5 млрд. от горепосочената сума.

Заради участие във финансова измама: Виетнам осъди на смърт бизнесдама  милиардер - Financialtribune.bg

За момента полицията е идентифицирала 42 000 жертви на измамата, като е съвсем възможно цифрата да нарасне още. Любопитно е, че другите обвиняеми в процеса са получили пробация и от 3 до 6 години затвор, докато за Май Лан присъдата е изключително тежка и рядкост дори и за държавите в Азия

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име