Intrigi.bg интриги Осъден по делото за смъртта на Чората поема финансите на Благоевград

Осъден по делото за смъртта на Чората поема финансите на Благоевград

191
0

Новоизбраният кмет на община Благоевград Илко Стоянов обяви част от екипа, с който ще работи по време на мандата си. Стоянов обяви, че залага на хора с висока експертна оценка и нова визия за управление. В тази връзка, Стоянов обяви и създаването на нови дирекции, сред които дирекциите „Екология и чиста среда“ и „Икономическо развитие и иновации“.

Мандатът на Стоянов започва с един заместник-кмет, който е по строителството, като останалите ще бъдат предложени по-късно. Ще бъде проведен и референдум в малките населени места, които ще бъдат питани кои кметски наместници да бъдат назначавани, добави Стоянов. Предложеният екип предстои да бъде гласуван от Общинския съвет, предаде БНТ.

В него влизат още седем души и това са Борис Механджийски – той ще се занимава с въпросите, свързани с финансите и бюджета, както и с общинската собственост. Емилия Халилова – със социалните дейности, Диана Стефанова – с екологията, Гергана Муртова – с икономическото развитие и инвестициите, Дамян Качулски – с образованието и иновациите, Дейвид Арабаджиев – с дигитализацията и административните услуги и Силвия Домозетска – с културата и връзките с обществеността, съобщи пък БНР.

Механджийски заемa мястото на досегашния финансист в общината Шумантов, съобщава пък „Струма“, като напомня, че Механджийски бе част от петимата полицаи, oсъдени по случая със смъртта на Ангел Димитров-Чората, а сегашният нов кмет бе адвокат на ченгетата.

През следващата седмица предстоят и смени сред кметските наместници в общината. „През цялата компания казвах, че ще водя диалог с хората и ще направя точно това нещо. Най-вероятно следващата седмица ще има промени в част от екипа на кметските наместници. Но независимо от това какво ще се случи сега, идеята ми е някъде по време на президентските избори да проведа едно допитване сред хората на съответните населени места кой те ще предпочетат за техен наместник“, каза Стоянов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име