Intrigi.bg Крими Оставиха германския Ангел на смъртта в затвора

Оставиха германския Ангел на смъртта в затвора

283
0

Германски федерален съд отхвърли обжалването, подадено от мъж, работил като медицинско лице, срещу постановената му доживотна присъда по обвинения, че е убил 85 пациенти, като умишлено им е причинил сърдечен арест, предаде АП.

Нилс Хьогел, наричан Ангела на смъртта, бе признат за виновен от съд в град Олденбург през юни 2019 г. Федералният съд съобщи днес, че е отхвърлил обжалването с решение от 1 септември, като не е установил процедурни или други грешки.

Германски фелдшер убил 100 души

Хьогел инжектирал на пациентите свръхдози лекарства за сърце и други медикаменти, защото се наслаждавал на усещането, че може да ги съживява. Понякога той успявал да ги върне към живот, но в поне 87 случая пациентите умрели, което го превръща вероятно в най-големия сериен убиец в съвременната история на Германия.

През 2015 г. Хьогел беше признат за виновен за две предумишлени убийства и два опита за убийство, за които вече излежава доживотна присъда.

Съдът отбеляза „особената тежест“ на престъпленията му, което почти със сигурност гарантира, че той ще остане в затвора след изтичането на 15-те години, които обичайно се излежават в Германия при доживотна присъда.

Хьогел също така има доживотна забрана да работи на места, свързани с грижа за пациенти или спасителни дейности. Той е работил в болница в Олденбург от 1999 до 2002 г. и в още една болница в Делменхорст между 2003 и 2005 г. Убийствата, за които се отнасяше миналогодишния съдебен процес, са били извършени между 2002 и 2005 г.

Хьогел беше съден в Олденбург за общо 100 убийства, но съдът не го призна за виновен за 15 от тях поради липса на доказателства.

Хьогел призна 43 от убийствата, оспори пет и каза, че не може да си спомни за другите 52.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име