Intrigi.bg Крими Оставиха в ареста Менду, той се похвали в съда, че плащал по...

Оставиха в ареста Менду, той се похвали в съда, че плащал по 13 бона данъци

406
0

Лихварят Стефан Асенов – Менду, неговият по-малък брат Асен Асенов и приятелката му Катя Симеонова остават за постояно в ареста. Това реши Окръжният съд в Пловдив като прие аргументите на прокуратурата.

От държавното обвинение изтъкнаха, че ромският бос трябва да остане за постоянно в ареста, защото длъжниците му се боят от него. Още в Икономическа полиция той е започнал да заплашва свидетеля Камберов, който е дал показания. Освен това Менду и приятелката му Катя имали къща и сметка в Одрин и можели да се укрият там. 

Заседанието започна с един час закъснение, защото адвокатите на ромската фамилия поискаха време, за да се запознаят с документите по делото. Атанас Атанасов е защитник на Стефан Асенов, Щерю Царев – на Катя Симеонова, а Константин Дафчев е адвокат на Асен Асенов

Адвокатът на Менду каза, че няма никакви докаателства за извършените от него престъпления. Имало няколко свидетели, които обаче не са очевидци, а само били чували за деянията му. Не било ясно кои са тези 50 лица, взели кредити и как е формирана сумата от 800 000 лв, за която прокуратурата твърди че са спечелени. 

Самият Стефан Асенов пък гордо обясни,  че всяка година е плащал по 12-13 хиляди лева данъци. Той отрече и да е собственик на хотел „Мерита“ край магистрала „Тракия“, който се оказа, че действа като бардак, а в него бяха заловени седем проститутки. 

Менду е обвинен за лихварство, пране на пари и проституция.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име