Intrigi.bg Крими Оставиха Ветко Арабаджиев в ареста

Оставиха Ветко Арабаджиев в ареста

444
0

Ветко Арабаджиев остава в ареста. Мотивите на Специализирания наказателен съд са, че има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, предаде „Нова телевизия“. Късно снощи бизнесменът Ветко Арабаджиев беше върнат под конвой от Испания. Това се случи по искане на нашата прокуратура, която го разследва за пране на пари и данъчни престъпления. Часове по-късно Арабаджиев вече беше изправен пред съда.

След шест месеца издирване върнаха под конвой у нас бизнесмена Ветко Арабаджиев. Той отказа доброволна екстрадиция, но две инстанции в Испания разрешиха да бъде съден в България. Специализираната акция срещу Арабаджиеви беше в края на август. При претърсването на хотел „Маринела“ бяха открити 10 млн лева. Издирваха бизнесмените с европейска заповед за арест и червена бюлетина на Интерпол. Двамата са обвинени задочно от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Очаква се промяна в обвиненията. Засега обаче в България се прибира само Ветко Арабаджиев.

Екстрадицията на Маринела Арабаджиева все още не е факт, тъй като испанският съд все още не е взел решение, като е поискал допълнителна информация за нея. По делото е обвинен и синът им – Вълчо, който неотдавна бе пуснат от ареста под гаранция от половин милион лева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име