Intrigi.bg Крими Основният свидетел срещу депутата със суджука е задържан за данъчни престъпления

Основният свидетел срещу депутата със суджука е задържан за данъчни престъпления

259
0

Бизнесменът от Добрич Антон Проданов, който беше основен свидетел по делото срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, е задържан при акция срещу престъпна група за укриване на данъци. Това съобщи пред журналисти в града зам. главният прокурор Иван Гешев, цитиран от агенция „Фокус“.

Първоначално той каза, че има четирима задържани членове на групата и нейния лидер, който „в някаква степен е емблематично за град Добрич“ лице, осъждано неведнъж за данъчни престъпления. На журналистически въпрос дали става дума за Антон Проданов Гешев обяви: „Така поставен въпросът, за него става въпрос.“

Акцията днес е вървяла паралелно в Добрич, Варна и София. Арестуваните са от различни населени места, а единият от тях има крупен бизнес в столицата.

Най-късно утре на задържаните ще бъдат повдигнати обвинения. По първоначални данни щетите от данъчните престъпления на групата са за около 300 хил. лв.

През 2017 година Антон Проданов подаде сигнала срещу бившия депутат Мартинов, като обяви, че той му е поискал 4 тона суджук, който уж бил за премиера Бойко Борисов. В началото на годината Специализираната прокуратура предаде на съд Живко МартиновТой напусна парламента, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетът му да бъде свален.

Случайно или не, в деня, в който в София се проведе протест срещу номинацията на Иван Гешевза главен прокурор, той се оказа в другия край на България, където реши да се похвали с поредната операция на Специализираната прокуратура.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име