Intrigi.bg Крими Основна версия за кръвопролитието във Варна

Основна версия за кръвопролитието във Варна

404
0

Диляна знаела, че приятелят ѝ Димитър я ревнува и го дразнела

Нико си имал друга приятелка

Варненката Диляна знаела, че приятелят є Димитър я ревнува и нарочно го дразнела. Това е станало и причината 40-годишният мъж да грабне оръжие и да застреля нея и своя познат Нико, след което да сложи край на живота си. Любовна драма – това е основната версия, по която трети ден работят разследващите на кървавата баня, приключила с три трупа в квартирата на улица “Македония” в центъра на Варна.

Както писа “Труд”, сряда посред бял ден хората там бяха стреснати от картечна канонада, а по-късно полицията откри в жилището на първия етаж труповете на 40-годишния Димитър Големанов, 23-годишната Диляна Ташева и 41-годишния кипърец с шведски паспорт Николаос, наричан от всичко Нико. Отвътре криминалистите изнесоха боен арсенал – автомат, боен пистолет с изтрити номера и два преправени газови пищова с изтрити номера и куп патрони.

В първите часове се говореше за убиец, който е нахлул, за да разчиства сметки. Версията за любовен триъгълник тогава бе отхвърлена, тъй като Диляна и Димитър са били двойка, но Нико също е имал приятелка, която е била там. И тя е младо момиче, което успяло да изскочи през терасата и в момента е единственият оцелял очевидец на касапницата.

Димитър Големанов и доста по-младата от него Диляна от няколко дни били разделени. Приятел на двойката потвърди, че са били гаджета от близо две години, но връзката им не вървяла гладко. Диляна, която се увличала по мода и астрология и мечтаела да стане модел, поискала да скъсат. Димитър го приел тежко. Зад гърба си той вече имал един неуспешен брак и дъщеричка от него. Миналата година предложил на Диляна да се оженят, но и тогава тя го напуснала и сватбата се провалила.

Чужденецът Нико живеел в квартирата на ул. “Македония”. С Димитър и негов приятел отскоро започнали общ бизнес – организирали частни партита във вили и къщи за гости по време на пандемия.

Вечерта преди кръвопролитието друг приятел казал на Димитър, че Нико е събрал техни познати, а сред гостите е и Диляна. Говори се, че Димитър се ядосал и се обадил на бившата си приятелка, за да я изгони оттам. Вместо да си тръгне, Диляна останала цяла нощ и и по телефона дори му пращала предизвикателни снимки. Около 9 ч сутринта Димитър се чул с приятеля си и казал, че повече не му се живее.

Към 10,10 ч Димитър се качил през терасата на офиса, счупил стъклото на балконската врата, отворил и я нахлул в жилището. Открил огън по Диляна и Нико, след което се самоубил.

Димитър е единственият от тримата загинали, който има криминална регистрация от 2004 г. за хулиганство. През 2014-2015 г. е воювал като доброволец на страната на Русия в конфилкта с Украйна. След завръщането си имал различни бизнес начинания с руснаци и дялово участие в плажен бар. Името му нашумя през лятото на тази година, когато като управител на новоучредено сдружение “Еко парк Галата” внесе искане в Общинския съвет да получи 47 дка терен с морска панорама, за да прави екопарк. В миналото там е имало военно поделение, а преди 6 години МО прехвърли парцела на общината. Проектът така и не бе одобрен, след като жители на кв. “Галата” излязоха на протест, тъй като заподозряха опит за усвояване на апетитния имот.

Главният секретар на МВР: Имаме причина да мълчим

Аутопсиите приключват утре

“Имаме основателна причина да не разгласява подробности по случая”, зави днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Без да я назове, той призова варненци да се успокоят, защото в случая имало две убийства и едно самоубийство и няма убиец, която се разхожда на свобода. В морската столица обаче се говори, че криминалисти проучват с какво са се занимавали Димитър и Нико. Засега се знае само, че в квартирата на Нико е намерено незаконно оръжие, част от което е било негово. Възможно е да са открити и други данни за престъпна дейност.

“Не мога да се ангажирам с категорично потвърждение на тезата за двойно убийство и самоубийство, защото все още не са готови резултатите от аутопсиите и назначената балистична експертиза. Първите се чакат в петък, а балистичната – на намерените оръжия, боеприпаси и проектили, ще отнеме вероятно седмица”, обясни по-късно пред “Труд” окръжният прокурор на Варна Красимир Конов. Според него е необходимо да приключат всички разпитите на близки и роднини на загиналите и очевидката на драмата.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име