Intrigi.bg Крими Освободиха Васил Божков-син срещу 1 милион лева гаранция

Освободиха Васил Божков-син срещу 1 милион лева гаранция

449
0

Специализираният съд пусна на свобода срещу 1 милион лева гаранция сина на Васил Божков – Антон Божков. Парите трябва да бъдат внесени в 10-дневен срок. Според съдия Пенка Велинова има минимални доказателства, че той е извършил престъплението, в което е обвинен, а именно – пране на пари в полза на престъпна група, съобщава „24 часа“.

Това, което станало ясно, е че Антон Божков и баща му Васил са съдружници в „Инфрахолдинг“, чийто капитал е 58 млн. лв. и е формиран от вземания от различни дружества, свързани също с Васил Божков.

Съдът посочи още, че по делото са разпитани и 3-ма свидетели, две от тях са служителки в паспортната служба на МВР, където Антон е подал документи за подновяване на международния паспорт, и работник, предоставил оперативни данни.

В случай на протест или жалба, Апелативният специализиран съд ще се занимава с мярката на Антон Божков на 12-ти март. Решението не е окончателно.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/temida/2020/03/04/osvobodiha-vasil-bojkov-sin-sreshtu-1-milion-leva-garanciia.441045?utm_source=push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име