Intrigi.bg Актуално Орките на глобализма срещу свободата

Орките на глобализма срещу свободата

308
0

Пандемията с COVID-19 изважда на повърхността и мръсната пяна на екстремизми от всякакъв калибър

Ваксинацията се използва, като инструмент за социален контрол и ограничаване на основни свободи

Живеем във време на най-бруталните атаки срещу свободата на личността, словото и съвестта от Втората световна война насам. Да го кажем другояче, за да ни разберат и тийнейджърите – орките изпълзяха от мрачните подземия, за да превърнат света в Мордор. Пандемията с COVID-19, като всяка мащабна криза, наред с добросъвестните усилия за спасяване на човечеството, изважда на повърхността и мръсната пяна на екстремизми от всякакъв калибър. Става хранителна среда за домогвания на задкулисни сили и среди, които нямат нищо общо с демокрацията и добруването на човечеството.

Глобалистите са орките на постмодерния свят. Тяхната цел е една – глобален Райх, в който властта и ресурсите са концентрирани в едно глобално правителство, излъчвано от елита, т. е. от 1-я процент, а не от народите.

Пандемията е идеалният претекст за поставяне на населението под тотален социален контрол. Първата предпоставка е да се заглушат критичните гласове и плурализма в обществената, академичната и политическата дискусия. Да бъде наложен един-единствен идеологически дискурс като „правилен“. А всички останали да бъдат преследвани и цензурирани. Това е азбуката на всеки тоталитаризъм.

Днес кодовите фрази, с които глобалистите рамкират различното, в т. ч. научно обосновано мнение, различната политическа позиция или идеен възглед са: „дезинформация“, „липсващ контекст“ и „конспиративна теория“. Виждате ги навсякъде в глобалистките медии и в големите социални мрежи, контролирани от технологичните олигарси Джак Дорси и Марк Зукърбърг. Ако сега беше XVII в., научният труд на Коперник „За въртенето на небесните сфери“ (De Revolutionibus Orbium Coelestium), в който се обосновава хелиоцентричния строеж на вселената, т. е. че слънцето е центърът, около който се върти Земята, то факт-чекърите на New York Times, CNN, Washington Post, Associated Press или Reuters щяха да напишат, че това е „конспиративна теория“, а Фейсбук и Туитър щяха да гарнират постинга на Коперник с надписа: „Според наличните данни хелиоцентризмът е безпочвена теория“ и да препращат към „Алмагеста“ на Птолемей, застъпващ „единствено правилната“ геоцентрична теория.

Същото щеше да сполети и Галилео Галилей с неговия „Диалог за двете значителни системи на мирозданието“ (Dialogo sopra i due massimi sistemi del mondo). Джордано Бруно пък щеше са бъде изгорен на кладата, защото възприема коперниковия възглед за безкрайността на вселената, само че щеше да се нарича cancel-култура, а не Инквизиция. Всъщност днешните факт-чекъри в глобалистките медии са постмодерните инквизитори. По правило анонимни звена, съставени от неясни хора с неясно образование и още по-неясна компетентност. Направете си труда да прочетете с критично око техните съчинения. Със сигурност ще забележите, че в повечето случаи те „опровергават“ факти с твърдения – това не се е случило, защото еди-кой-си (глобалист, естествено) казва, че не се е случило. Заклеймяват дискусионни мнения или научни хипотези, сочейки кои били „правилните“ мнения или научни доводи. Любимият им маниер е да „опровергават“ становище на някой, да речем консервативен експерт, не с аргументи, а като посочват мнението на някое от соросовите НПО-та.

Всъщност, къде остава демократичната дискусия? Отгоре на какво някакви медии и техните анонимни факт-чекъри ще дават оценки за правилност на конкуриращи се научни тези? Нали тъкмо тази конкуренция е най-виталната част от научната дискусия и научния напредък? И в нея медиите нямат място, освен като платформа за диалог. Всъщност един от най-големите проблеми на днешните глобалистки медии е, че в тях журналистиката е заменена с активизъм. Личната позиция на репортера няма място в новините, а само в личните коментари и анализи. Докато активизмът е прокарване на личния репортерски възглед през новините.

Наивниците, които сляпо вярват в честността и професионализма на гореизброените медии, ще насоча към доклада на сенатската комисия „Чърч“ от 1975 г., в който се разкрива влиянието и ролята на ЦРУ върху редакционната политика на основните медии в САЩ. През 1977 г. на базата на фактите и заключенията от този доклад известният журналист Карл Бърнстейн написа обширна статия в Roling Stone под заглавие „ЦРУ и медиите“, в която отново се посочва, че в обследвания период повече от 400 журналисти в националните медии са били агенти на ЦРУ и много от дописките им са писани на бюрата в Ленгли, а не в медийните редакции. Бърнстейн описва и механизма, по който опорките на ЦРУ са превръщани в информации и анализи от Associated Press и останалите, след което безкритично се преписват от по-малки медии в страната и чуждестранния печат. Помним как същият медиен механизъм сработи за обосноваването на агресията крещу Ирак. Всичко това продължава и до днес, но срещу флагмана на борбата с глобализма – президентът Доналд Тръмп.

В условията на пандемията, този пропаганден механизъм е впрегнат и за ограничаване на свободната дискусия по проблемите на COVID-19, противоепидемичните мерки и ваксините. Налага се ултимативно възгледа за пълна безвредност на ваксините, въпреки че дори производителите им не са сигурни в това. Странно е, че на фармацевтичните компании, които са ангажирани с изработването на ваксини, вече е даден имунитет срещу съдебни искове за увреждане на пациенти. Докато легитимните научни гласове, които изказват критични мнения, се налага тотална цензура. А ефектите далеч надхвърлят чисто медицинските аспекти – дали са безопасни за възрастните, за бременните и пр. Те са свързани и с използването на ваксинацията, като инструмент за социален контрол и ограничаване на основни свободи. Чуват се вече гласове, че е нужна забрана за пътуване на неваксинираните. И доколкото това трудно може да се преглътне политически, най-вероятно глобалистите ще се опитат да го прокарат по корпоративен път – авиокомпаниите ще изискват ваксинация от пътниците, работодателите – от своите служители. Тези въпроси са остро дискусионни и трябва да бъдат предмет на сериозна и всестранна дискусия в обществото, а не налагани с декрети от глобалния елит.

Защото ако днес допуснем безкритично да се ограничават свободите ни, каква е гаранцията, че утре няма да ни наложат повсеместно „патент 060606“? Какво е това ли? Ако отворите регистъра на Световната организация за интелектуална собственост ще видите, че Microsoft на Бил Гейтс наскоро откри патентна процедура за технология за дистанционно следене на жизнените процеси и поведение на личността от компютърни сървъри. По зададени критерии сървърът оценява личността и присъжда определен брой криптовалута. Или съответно не присъжда. А ако утре забранят нормалната валута, каквито гласове вече се чуват, и за да ни „предпазят“ от някоя следваща пандемия глобалистите поискат да внедрят този патент?
Свободата е единствената противоотрова за такава анти-утопия.

Автор Доктор Борислав Цеков

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име