Intrigi.bg Крими Опитали да подкупят с милиони земеделския зам.-министър, предлагали рушветите като „месечен абонамент“

Опитали да подкупят с милиони земеделския зам.-министър, предлагали рушветите като „месечен абонамент“

287
0

Можем да кажем, че казусът с хладилните камиони на „Капитан Андреево“ е разрешен. Това заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов пред Нова нюз.

„Относно проблемите с опашките и натрупванията, които имаше в първите дни, мога да кажа, че те са решени. Вчера имаше делегация на високо равнище. Обиколихме целия пункт. Там бяха представители от дипломатическата мисия, зам.-министърът на търговията на Турция, както и министър Събев. Със задоволство констатираме, че можем вече смело да кажем, че този казус с хладилните камиони е разрешен”, каза той. Христанов допълни, че държавата няма да дава на нов монополист фитосанитарния контрол на границата и допълни, че са правени опити да бъде подкупен с милиони, за да си затваря очите. 

„Не са ме заплашвали, но ме предупредиха. Беше насочен към опит за корупционно въздействие. Имаше канализирано предложение, че бих могъл да се облагодетелствам с милиони, стига да свърша работа“. Той отрече с него да са разговаряли депутати, а лица, които нищо не са подозирали. Той допълни, че е разказал в рамките на 4 часа пред ГДБОП какво му се е случило. Парите, които са му предлагали, не е трябвало да получава наведнъж, а като „абонамент“. Христанов не каза обаче колко е била месечната такса. Той каза още, че няколко негови колеги са били заплашвани. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име