Intrigi.bg Свят Операцията в Украйна цели да сложи край на безразсъдното господство на САЩ...

Операцията в Украйна цели да сложи край на безразсъдното господство на САЩ и други западни страни

285
0

Руската специална операция в Украйна има за цел да сложи край на курса на безразсъдно господство на САЩ и други западни страни. Това заяви в понеделник министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в интервю за телевизия „Россия-24“, предава Дарик.

„Нашата специална военна операция е предназначена да сложи край на безразсъдната експанзия и безразсъдния курс към пълно господство на САЩ и стоящите под тях останали западни страни на международната арена“, цитира агенцията думите на първия дипломат на Москва.

По думите на Лавров, американската доминация е изградена с груби нарушения на международното право.

„В Косово без референдум е възможно да се признае независимостта, но в Крим, в резултат на референдум, който беше наблюдаван от стотици обективни представители на чужди държави, от обществеността на чужди държави, е невъзможно. В Ирак, на 10 хил. километра от САЩ, те си представяха заплаха за тяхната американска сигурност, бомбардираха го, не откриха никаква заплаха и дори не се извиниха.

А когато неонацисти и ултрарадикали се отглеждат точно на нашите граници; когато се създават десетки биологични лаборатории по линия на Пентагона, провеждащи някакъв вид експерименти, които са насочени основно към създаване на биологични оръжия – и бяха намерени документи, които не оставят никакво съмнение за това, то на тази заплаха по нашите граници, а не отвъд океана, не ни е позволено да отговорим“, коментира руският външен министър, пише Novini.bg.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име