Intrigi.bg Актуално ”Оперативен източник” разпространява, че руснаци са отишли в ОАЕ да спасяват Васил...

”Оперативен източник” разпространява, че руснаци са отишли в ОАЕ да спасяват Васил Божков

247
0

Няколко наши медии лансират информацията, че руснаци са отишли да съдействат на Васил Божков в ОАЕ, за да не бъде екстрадиран. Те се позовават на неназован ”оперативен източник”.

„Руски граждани са посетили избягалия от България бизнесмен Васил Божков, който от две седмици се намира в ареста в Абу Даби, Обединени арабски емирства“, съобщава БГНЕС. Според медията Васил Божков се е обърнал към тях за съдействие и за застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста. До момента няма информация дали ОАЕ са готови да изпълнят искането на руските партньори на Божков.

БНТ също сочи, че В Абу Даби са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред местните власти за пускането на Васил Божков от ареста.

Директорът на руското разузнаване Сергей Наришкин в понеделник е посетил ОАЕ, съобщи Emirates News Agency. Той е разговарял с вицепрезидента и министър-председател на Дубай негово височество шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум. Наришкин е имал срещи и с ген.-майор Талал Хамид бел Хул ал Фаласи, който е генерален директор на отдел държавна сигурност.

Според информация на българските служби, преди тези срещи граждани на Руската федерация са посетили Васил Божков, в следствие на което Наришкин вероятно е повдигнал въпроса за задържането на българския бизнесмен пред своите домакини, посочва БНТ. Към момента обаче няма информация дали ОАЕ са готови да изпълнят искането на руските партньори на Божков.

Според други информации Георги Попов, официален собственик на футболен клуб „Левски“ и приближен до обявения за издирване бизнесмен Божков, стои зад руските опити за освобождаването му от ареста в Абу Даби.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име