Intrigi.bg Крими Опасни връзки между полицаи и наркодилъри

Опасни връзки между полицаи и наркодилъри

397
0

Професионална небрежност – това е нарушението, което МВР–Плевен е констатирало след проверка по разследване на NOVA за опасни връзки между полицаи и наркодилъри.

Проверката е приключила с

дисциплинарно наказание

за униформения, срещнал се с известния в наркосредите Ивелин Иванов-Мечката. Срещата не е била докладвана и регламентирана от МВР, каза директорът на плевенската полиция.

Какво получава шефът на „Криминална полиция” във Второ РПУ- Плевен от обвинения за лидер на наркогрупа Мечката и защо двамата се срещат? Това трябваше да установи проверката в областната дирекция с краен срок 29 март, след като в телевизионно разследване беше показан видеозапис на двамата, както и разкази на хора, близки до групата му от 8 души, обвинени в наркоразпространение след акция на Спецпрокуратурата.

Две седмици след излъченото разследван, проверката на МВР – Плевен излиза със заключението, че началникът на „Криминална полиция” Цветомир Илиев е проявил

„небрежност в служебната дейност” и „нарушения на служебната дисциплина”,

заради което му е наложено дисциплинарно наказание – писмено предупреждение за срок от 6 месеца. През това време полицаят е преместен на работа в поделение на МВР извън Плевен.

Защо срещата му с криминално проявения в хранителния магазин е определена като небрежност, отговаря директорът на плевенската полиция. „Няма нормативни документи, които изискват при комуникация с такива лица, представляващи криминален контингент, съответно да се докладва предметът на тази среща. При извършване на ново дисциплинарно нарушение следва по-тежко, дори и уволнение. Компетентна е съответната прокуратура да реши дали има престъпление или няма, а материалите са събрани от комисията и ние ги предоставяме на прокуратурата”, каза диркеторът на ОД на МВР-Плевен Красимир Начев.

В момента обаче тече още една проверка по случая – на цялостната дейност на Второ районно в Плевен, където досега работи Илиев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име