Intrigi.bg Актуално ООН: 2 градуса по Целзий остават до превръщането на Земята в пустиня

ООН: 2 градуса по Целзий остават до превръщането на Земята в пустиня

640
0

Още два градуса средно към температурата на планетата и тя ще се превърне в пустиня. Зловещата новина не е плод на пророци и гадатели, на плод на усилията на 103 учени от 50 държави. След няколкогодишни изследвания те са предоставили доклад със заключенията и изследванията си на ООН. Световната организация обяви смайващите изводи на 8 август.

В доклада се казва, че населението на Земята нараства, нараства и потреблението на ресурсите на планетата, които се изчерпват все повече. Това в крайна сметка ще доведе до пълна катастрофа. Земната повърхност, подходяща за човешка употреба, не е неограничена. Във връзка с ускоряването на климатичните промени на планетата човечеството го очаква мрачно бъдеще, което глад и мор за повечето хора на Земята.

Междуправителственият комитет на ООН по изменението на климата (IPCC) публикува своя доклад, за да се вземат спешни мерки да не се стигне до фаталните прогнози. Фокусът на експертната група е бил отрицателното въздействие на изменението на климата върху почвите и горите, които под това влияние, от своя страна, сами по себе си причиняват климатични промени.

Според експертите, ако средната глобална температура се повиши с повече от 2 градуса по Целзий, плодородните земи ще се превърнат в пустини, инфраструктурата, изградена в района на целогодишен студ и сняг, ще бъде унищожена, а сушите и екстремните метеорологични събития ще застрашат отглеждането и производството на храна. Тази стойност от 2 градуса по Целзий е максимумът, определен в споразумението на участниците на срещата на върха по въпросите на климата в Париж. Участниците се ангажираха да намалят емисиите на парникови газове, използването на въглища, нефт и природен газ, както и да започне бърз преход към екологично чисти енергийни източници. Процесът обаче се забавя, а много страни не правят нужното, за да помогнат на природата, се казва още в доклада на ООН.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име