Intrigi.bg Спорт Олимпиадата в Токио се отлага за 2021 година!

Олимпиадата в Токио се отлага за 2021 година!

54
0

Само 48 часа след като МОК обяви, че ще вземе окончателно решение за Олимпийските игри в Токио в рамките на следващите четирите седмици, стана ясно, че най-големия спортен форум на планетата се отлага за 2021 година.

Тази промяна стана факт, след като днес японският премиер Шиндзо Абе официално поиска от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах едногодишно отлагане на Игрите заради глобалната пандемия от коронавирус.

Резултат с изображение за „Олимпиадата в Токио се отлага за 2021 година!“

„Предложих на президента Бах да обмисли отлагане с около една година, за да направим възможно спортистите да участват в най-доброто си състояние и събитието да се проведе в безопасност за зрителите. Той се съгласи на 100%“, заяви Абе.

Новата дата все още не е официално потвърдена от нито един член на МОК. Едногодишното отлагане важи и за Параолимпийските игри.

През последните дни различни спортни федерации и национални олимпийски комитети поискаха отлагането на Токио 2020 заради пандемията от COVID-19 и невъзможността спортистите да се подготвят адекватно.

Резултат с изображение за „Олимпиадата в Токио се отлага за 2021 година!“

На последното си заседание миналата неделя от МОК обявиха, че започват да обмислят отлагане на Игрите като един от вариантите, но определиха максимален срок от четири седмици, за да вземат окончателно решение.

Това е първото отлагане на най-големия спортен форум в 124-годишната история на Олимпийските игри.

Преди това Олимпиадата е отменяна изцяло само по време на I и II Световни войни – през 1916, 1940 и 1944 г., но никога не е прекратявана или отлагана.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име