Intrigi.bg интриги Олигархът Николай Банев се срещал с психолог в затвора

Олигархът Николай Банев се срещал с психолог в затвора

877
0

Психолог от областния диспансер в София се е срещал с олигарха Николай Банев в затвора. Това е станало с разрешение на съда и по искане на адвоката на бизнесмена.
Повод е поредният напън на обвинения за данъчни престъпления и пране на пари бизнесмен да бъде пуснат под домашен арест или друга по-лека мярка за неотклонение. Магистратите за пореден път отказват да удовлетворят желанието на Банев, който твърди, че се чувствал психически нестабилен в ареста. Един от аргументите е, че не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат освобождаване. Според съда влошаване на здравословното състояние на Банев няма. Той е във възрастова група, която се смята за рискова при заразяване от коронавирус. На този етап обаче е преценено, че няма основания за тревога.

Освен от психически дисбаланс Николай Банев твърди, че страда от силни алергии, както и непоносимост към глутен, които усложнявали живота му зад решетките. По здравословни причини неговата съпруга Евгения Банева успя да си издейства мярка „подписка“, а след излизането си от ареста се подложи на операция, при която ѝ било премахнато туморно образувание.
Припомняме, че семейство Баневи бяха задържани в Ница през 2018 г., а след екстрадирането им в

София ги прибраха в ареста на „Г. М. Димитров“. Преди началото на процеса срещу тях Банев бе преместен в Софийския затвор. Досега той е сменил поне 3 килии. Неведнъж подсъдимият бизнесмен се е оплаквал публично от условията на живот в открити писма, които публикуваше във фейсбук чрез нелегално внесен в килията му телефон. Делото за пране на пари, по което той, жена му Евгения и майка му Мария са привлечени като обвиняеми, все още тече.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име