Intrigi.bg Политика Огнян Стефанов: Ако имахме гражданско общество, Цонев и Пеевски щяха да са...

Огнян Стефанов: Ако имахме гражданско общество, Цонев и Пеевски щяха да са на политическото бунище

184
0

Пеевският закон за медиите не работи. Ако работеше, щяхме да сме научили, кои са издателите на медиите на Пеевски. Самият той казва, че напуска медиите и ще ги поеме някаква фондация. Това еше в началото на октомври 2018 година. Но те и сега пишат ”нашият издател”. Какво иска да каже Цонев, че неговият колега и приятел не казва истината?! Че послъгва?

Така отговори Огнян Стефанов по телефона на приказките на депутата от ДПС Йордан Цонев пред Сашо Диков в предаването му по Евроком, че с медийния закон са лъснали медиите, които имат скрито финансиране. Според Цонев това са „капиталските“ и други медии. „Подкарай с едрия брус „Капитал“, Фрог нюз, извикай го Академика“, посъветва ехидно Цонев журналиста Диков. Аз не разбирам от тези работи, но ти ги подкарай, питай ги и ще видиш, е закона работи. Чудесно работи, – проължи хиленето Цонев.

Той самият казва, че не разбира от тези работи. Като не разбира,  защо говори? А сега за „Академик“. Навярно са виждали папката, отнасяща се за мен в архива на ДС. Да, „Академик“ пише на нея, но вътре няма дори един лист. Това не го твърдя просто аз, а комисията по досиетата. Когато Цонев придобие смелост да говори със същата лекота за двете имена на агента Ахмед Доган, тогава ще говорим за равнопоставеност в диалога, посочи Стефанов. Може в публичното пространство да се подхвърля някакъв мой псевдоним, но това е празна папка. А Цонев пък в публичното пространство е известен като Данчо Ментата. Предполагам, защото обича ментов чай… – допълни Стефанов.

Аз пък мисля, че е заради друго… – намеси се Диков.

Не знам какво има предвид Цонев-Ментата за Фрог нюз, като казва, че съм наясно, че закона на Пеевски за медиите работел. Това са някакви инсинуации, смешни неща. Всички проверки и сигнали срещу сайта, както и финансирането, за негово сведение, съдът е отхвърлил категорично. Нека направят колкото искат проверки, пак същото ще се установи. Но дали по закон се финансират пеевските медии? Много от тях са губещи – как се издържат. Нека Пеевски да обясни. А и съответните органи да започнат проверки, както проверяват други издания. Под ударите на прокуратура и НАП са „19 минути“, „Биволъ“, „Афера“, теб Сашо и Люба Кулезич ви свалиха от ефира на Нова телевизия, купиха и унищожиха BIT, на мен са повдигнати няколко обвинения… Нека проверят и медиите на другарчето на Цонев – Делян, за да има равнопоставеност и да видим как стоят нещата с тях, – допълни Стефанов.


Журналистът коментира накратко и „апартаментгейт“: Ескалацията на жилищния скандал не просто показва един страхотен цинизъм спрямо избирателите, демонстрирайки богатство, разкош и т.н и т.н. Погазването на нормите на етично поведение показва, че нещата са тръгнали надолу. Много неща ще започнат да излизат. Такива като Цонев и Пеевски отдавна щяха да са на политическото бунище, ако българското общество съществуваше реално, завърши Стефанов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име