Intrigi.bg Актуално Огненият ад: Майката била с децата, а бащата за мляко! Какво е...

Огненият ад: Майката била с децата, а бащата за мляко! Какво е гръмнало?

330
0

Загиналите в огнената стихия във Варна дечица са били с майка си в апартамент в блок №406 в кв. „Владислав Варненчик“.

Семейството е живяло там под наем – жената е гледала децата си, а мъжът е копаел кладенци. От една седмица обаче не са имали електричество заради неплатени сметки.

Подпалени гуми предизвикаха голям пожар край Варна - 24chasa.bg

Съседи коментираха пред БНТ, че са се отоплявали и са си готвели на малка туристическа газова бутилка. Дали тя е била причината за пожара – все още не може да се каже.

В социалните мрежи се твърди, че е имало взрив, но от полицията бяха категорични, че не може да се говори за взрив, имало е пожар, който след това може би е причинил избухването на газовата бутилка.

Съседите разказват още, че бащата бил до магазина за мляко, когато пожарът избухнал. Майката била в апартамента с двете си деца. Дали е била задрямала, или не – за момента това са спекулации, но има и такъв вариант.

Бащата се е върнал от магазина, но първоначално не е могъл да отвори вратата, след това веднага подал сигнал. Минути по-късно пристигат четири противопожарни екипа и линейки, но децата са починали още в апартамента.

Бащата влиза два пъти в горящия апартамент – първо извежда майката и децата, след това се връща, но този път не може да излезе през вратата, затова скача през терасата, където си порязва ръката. Майката има изгаряния, но не е настанена в болница.

Апартаментът е изгорял напълно, като огънят е плъзнал и нагоре към другите апартаменти, но за щастие няма данни за материални щети или за пострадали други хора.

Основната версия, която прокуратурата разследва за пожара във Варна, е двойно убийство, прикрито с пожар, научи от свои източници NOVA. В огнената стихия загинаха две деца – момиченце на 4 години и момче на 1 година. По неофициална информация смъртта на децата е настъпила преди пожара, научи още NOVA.

Майката и бащата на децата са успели да се спасят. Те са настанени в болница, научи NOVA. 77-годишна жена пък е с обгазяване. По-късно е получила и инфаркт. Каква е причината за случилото се, все още не е ясно. Съседи смятат, че най-вероятната причина е взрив на газова бутилка.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име