Intrigi.bg Актуално Овцете тръгнаха на Ваксинация! Зеленият сертификат на Кацаров изви опашки пред кабинети...

Овцете тръгнаха на Ваксинация! Зеленият сертификат на Кацаров изви опашки пред кабинети и болници….

92
0

Въвеждането на „зеления“ паспорт за вход в обекти на закрито от четвъртък „взриви“ и кабинетите на личните лекари в цялата страна, и ваксинационните центрове край болниците. От рано сутринта днес навсякъде се вият опашки с желаещи да се имунизират срещу ковид, след като стана ясно, че от 21 октомври в заведенията, моловете и различни други обществени частни сгради ще се влиза само срещу документ за скорошно преболедуване, доказано с официален документ, сертификат за пълен курс имунизация или антигенен тест/писиар със съответно 48/72 часа валидност. 

Личните лекари в страната се задъхват от обаждания на пациенти, но по информация , заради ниския интерес към ваксините в последните месеци, голяма част от джипитата са престанали да се запасяват с препаратите, въпреки 10-те лева, които им се полагат за всяка „игла“.

Така най-голямата тежест отново пада върху центровете в медицинските практики с кабинети, дневните стационари и в болниците. Пред Св. Анна, Институт „Пирогов“ и ВМА възнамеряващите да се сдобият с ваксина днес са в пъти повече, в сравнение с предишните седмици. А пика медиците сравняват с отварянето на първите „зелени“ коридори миналия февруари и март, когато успяха да се имунизират първите желаещи.  

Наред с това обаче предупреждават, че през ноември ситуацията ще се усложни допълнително, защото тогава настъпва и периодът, в който първите ваксинирани хиляди с препарата на „АстраЗенека“ „Ваксзеврия“ ще могат да си поставят и третата, бустерна игла.

Отсега интересът е засилен, твърдят лекарите, а мнозина настояват да получат допълнителната доза и преди изтичането на изисканите от здравните власти 6 месеца от последно приложената. 

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име