Intrigi.bg Актуално Общото събрание на Софийския университет подмина темата за оставката на Герджиков

Общото събрание на Софийския университет подмина темата за оставката на Герджиков

100
0

На заседание на Общото събрание днес ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков е изразил готовност веднага да подаде оставката си, ако събранието смята, че кандидатурата му за президент е повлияла негативно на университета. Членовете на Общото събрание са подкрепили ректора и са изразили общо мнение, че трябва да продължи мандата си, се посочва в съобщение на сайта на университета. В него се посочва още, че професорът е запознал участниците с мотивите за кандидатурата си.

В неделя ректорът загуби балотажа за президент от Румен Радев.

Днес в Общото събрание на университета, което е закрито за медии, онлайн са участвали 336 души. В деловодството на университета е било внесено писмо с призив за оставката на проф. Анастас Герджиков от Теодор Илиев, студент в Юридическия факултет. Чрез медиите за оставката на ректора на Алма Матер след предизборната кампания са призовавали дипломатът Бойко Ноев, лидерът на АБВ Румен Петков и журналистът Мартин Карбовски.

Общото събрание днес е приело годишните отчети на ректора, контролния съвет и университетския обществен застъпник. В следващите дни членовете му ще проведат таен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите, се посочва още в съобщението.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име