Intrigi.bg Актуално Общинари от Пловдив си организирали купон в пловдивски клуб до 4 часа...

Общинари от Пловдив си организирали купон в пловдивски клуб до 4 часа сутринта, нарушавайки противоепидемичните мерки.

324
0

Общинари от Пловдив си организирали купон в пловдивски клуб до 4 часа сутринта, нарушавайки противоепидемичните мерки. Купонът е бил по повод рождения ден на действащ общински съветник в Общински съвет Пловдив – Кирил Търев.

Тази година той навършва 30 години, занимава се с транспортна дейност. Общински съветник от групата на ЗС „Александър Стамболийски“, пише Plovdiv24.bg.

На партито е присъствал и баща му, както и други видни личности от града.

bTV съобщи, че организатор на партито е бил Юри Гъдов, а Кирил Търев потвърди и заяви, че партито е било изненада за 30-годишния му рожден ден.

За силната музика са се оплакали граждани заради забраната, свързана с противоепидемичните мерки, на Областния щаб заведенията да спазват ограничения за работа до 23:00 часа.

Гражданинът, който е подал сигнала, твърди, че на 2 ноември в 23:56 часа е сигнализирал от дома си на телефон 112 за силен шум, музика и пеене от някое от близките 7 заведения (дискотеки, ресторанти, барове и сватбен салон), разположени едно до друго на бул. „Санкт Петербург“ 131 в Пловдив. „Тъй като часът бе след 23:30, когато според решение РД-20-161 / 28.10.2020 г. на Областния кризисен щаб, не би трябвало да работят заведения с удължено работно време, настоях да бъде изпратен полицейски патрул, който да осъществи контрол по противоепидемичните мерки“, пише в сигнала.

От него става ясно, че заедно с жена си мъжът е проверил на място, където установява, че в заведение „Сохо“ има купон. Следва втори сигнал до 112. В същото време обаче на място пристига полицейски автомобил, който спира за проверка, но заведението остава отворено. Двамата полицаи, по сведения на очевидците, отговорили, че са на място за трети път в заведението, но „в клуба се намирал зам.-кмет на Пловдив“ и шефът на „Напоителни системи“.

Мъжът звъни за трети път на 112, откъдето отговарят, че „контрол не може да бъде осъществен от никой друг освен от Шесто районно управление, които обаче щели да напишат докладна записка сутринта“.

По случая е внесен официален сигнал до народния представител Валери Симеонов, който е инициатор за създаването на Закона за защита от шума в околната среда /ЗЗШОС/, министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, министъра на вътрешните работи гл. комисар Христо Терзийски, Районна прокуратура – Пловдив, директора на РЗИ – Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева, директора на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев, областния управител Дани Каназирева, кмета на Пловдив Здравко Димитров и кмета на р-н „Източен“ Иван Стоянов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име