Intrigi.bg Политика Обрат в позицията на „Има такъв народ” – ще проведат консултации с...

Обрат в позицията на „Има такъв народ” – ще проведат консултации с други партии

282
0

Обрат в позицията на „Има такъв народ” – преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, от ИТН ще проведат консултации с формациите, от които очакват подкрепа. Това обяви Ивайло Вълчев след заседание на парламентарната група.

Той констатира, че вече са си направили изводите и

оттук насетне нещата, които трябва да бъдат обявявани в парламента, ще бъдат обявявани там,

а нещата които трябва да бъдат обявени след разговор с другите парламентарни групи, първо те ще ги научат.

„Ние ще комуникираме по начина, по който е изискуем”, заяви Вълчев и допълни, че със сигурност ще бъдат максимално диалогични и комуникативни.

Той обясни, че утре предвид важността на деня и неговия церемониален характер, най-вероятно само ще бъде уточнено, кога ще се случват разговорите с останалите парламентарни групи в състава на 46-ото НС за подкрепа на евентуален бъдещ проектокабинет, излъчен от ИТН.

„В последните дни показваме с всичките си думи и действия, че

абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи”,

каза Вълчев в отговор на въпрос за готовността на ИТН за поемане на отговорността за съставяне на правителство.

Мика Зайкова, която се очаква да открие първото заседание и на 46-ото НС заяви, че още не си е подготвила речта. „С избора, който направи българският народ, ни каза много точно какво иска”, категорична беше тя и добави, че надсловът „Съединението прави силата” продължава да е формулата за успех.

„Изборът е демократична процедура, но хайде да не прекаляваме с ползването на тази процедура, да седнем и да си свършим работата.

Да си структурираме парламента, да си изберем правителство и да заработим за хората, защото те това чакат”,

добави тя.

Относно името на новия председател на парламента Мика Зайкова заяви, че подкрепя напълно Ива Митева. По думите ѝ тя е великолепен юрист. Пълна подкрепа за кандидатурата на Митева беше заявена и от председателя на правната комисия в 45-ото НС Радостин Василев.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име