Intrigi.bg Крими Обрат: Връщат в ареста един от обвинените за печатането на фалшиви пари

Обрат: Връщат в ареста един от обвинените за печатането на фалшиви пари

526
0

Експерт от Българската народна банка обърна казуса с обвинените за печатане на фалшиви пари на територията на Висшето транспортно училище в столицата. Становището му оборва тезата, че става дума за реквизит за сватби и кръщенета. Това доведе до изменение на наложената към момента мярка на двамата обвинени, след акцията на прокуратурата.

46-годишният Илия Ненов се връща в ареста, а съучастничката му Даниела Андонова ще е под домашен арест. Досега наложената им мярка бе “подписка”, а решението за изменението е на магистратите от Софийския апелативен съд. 

Обвиненият за печатане на фалшиви пари се връща в ареста - По света и у нас  - БНТ Новини


Становище на експерт от БНБ посочва, че фалшивите пари не са реквизитни. Анализирайки произволно избрани банкноти с номинал от 100 долара, експертът от БНБ обаче твърди, че те са неистински, а не „реквизитни пари“, които, според  действащата нормативна уредба трябва да са с размери, ясно различими от тези на оригинала, да са отпечатани едностранно, върху изображенията да не се имитират защитни елементи. Иззетите са отпечатани двустранно, притежават сериен номер и са с два защитни елемента – нишка и воден знак, информират от Българското национално радио.


Експертът е установил, че иззетите банкноти са с идентичен начин на изработка с банкноти, които са предмет на друго разследване – отново за разпространение на фалшиви пари, информират от прокуратурата. 


Именно това, плюс високата обществена опасност от действията на двамата обвиняеми, мотивира тримата апелативни съдии да постановят двете най-тежки мерки за неотклонение.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име