Intrigi.bg Крими Обжалват присъдата на убиеца на Кристин от Сотиря, близките ѝ: Никаква милост!

Обжалват присъдата на убиеца на Кристин от Сотиря, близките ѝ: Никаква милост!

93
0

Близки и роднини на убитата 7-годишна Кристин от сливенското село Сотиря готвят протест. Те са категорични, че не бива да има никаква милост за нейния убиец, както и за всички убийци на деца.

Демонстрацията им е предвидена за 17.00 часа днес на кръстовището „Розова градина“ в Сливен.

Недоволството на хората бе провокирано от факта, че 21-годишният Мартин Трифонов обжалва чрез адвоката си наложената му от Окръжния съд в Сливен присъда „доживотен затвор без право на замяна“. Жалбата е внесена в Бургаския апелативен съд от неговия служебен защитник адв. Дойчин Дойчев.

„Разбрах в петък, че Мартин обжалва решението. Не съм чел жалбата. Не знам какво пише в нея. Но колегата адвокат има право на защита. Ние пък от своя страна ще атакуваме с доказателства, тъй като убийството бе извършено по особено брутален начин“. Това заяви в ефира на „Здравей, България“ адвокатът на близките на убитото момиченце Сиво Сивов.

В края на февруари делото ще бъде изпратено в Бургаския апелативен съд.

На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

„Той има право да обжалва. Но има нещо, наречено морална ценностна система. Ако този служебен адвокат, на който ще му бъде платено с парите от нашите данъци, имаше съвест, щеше да му даде съвет. У нас всяко чудо се помни три дни. Много хора забравиха какво се случи с Кристин“, заяви един от участниците в протеста.

„Моята внучка не е единствената. Помните ли Дарина, Никол, Милена Алекс? Толкова почернени семейства… Законът трябва да бъде на наша страна“, категорична бе бабата на убитото момиче.

По-рано служебният защитник на Мартин Трифонов, адвокат Дойчин Дойчев, отказа да представи мотивите за обжалването, като посочи, че не дава информация в почивни дни.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име