Intrigi.bg Политика Обвиниха Елена Йончева в пране на пари

Обвиниха Елена Йончева в пране на пари

1045
0
Повдигнато е обвинение на депутата от БСП Елена Йончева за пране на пари.

Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, като за сега от  обвинението отказаха да дадат повече подробности.

Йончева е разследвана за източване на КТБ в особено големи размери. Разследването се води от Специализираната прокуратура по сигнал на народни представители.

Според прокуратурата действията са прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“ действителните права върху парични средства на „КТБ“ АД /в несъстоятелност/ в особено големи размери, за които се знае или предполага, че са придобити чрез престъпление по чл. 203 НК и случаят е особено тежък.

Резултат с изображение за Елена Йончева

Като за управител и представляващ на новоучреденото търговско дружество „Офроуд“ ООД е избрана Елена Николова Йончева. В това си качество, тя е сключила с „КТБ“ АД Рамков договор за платежни услуги за ЮЛ и ЕТ. Определена е като единствено лице, което има право да се разпорежда със сумите по сметките на „Офроуд“ ООД. На 20.06.2012 г. и 22.06.2012 г. по разплащателната сметка на „Офроуд“ ООД са постъпили договорените суми, включително и валутен превод в евро от „Далий Трейдинг Лимитид“.

Йончева: Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно

Това написа Елена Йончева в профила си във Фейсбук тази вечер.

„Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното заснемане и монтаж, както и за репортажите в пряк ефир, е налична“, пише червената депутатка.

Тя открито обвинява премиера и кабинета, че използват прокуратурата за разчистване на политически опоненти. „Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката – тази организирана престъпна група, разграбва България. Това няма да ни спре“, категорична е Йончева.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име