Intrigi.bg Крими Обвиниха в лихварство и рекет задържаните в Кюстендил

Обвиниха в лихварство и рекет задържаните в Кюстендил

253
0

Cпециализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за незаконна банкова дейност (лихварство) и рекет на територията на Кюстендил и региона. Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Участниците в групата бяха задържани на 9 септември при полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.
Според събраните доказателства задържаните са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които при забавяне плащането на вноските са налагали психически тормоз и побои. Това се потвърждава от множество свидетели и пострадали от престъпната дейност на групата, както и от събраните доказателства в хода на следствените действия.

С прокурорски постановления на шестимата обвинени бе наложено задържане до 72 часа.

Днес Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Както Dnes.bg съобщи, акцията на ГДБОП в ромската махала на Кюстендил на 9 септември завърши с арести, като е разбита организирана престъпна група, която се е занимавала с лихварство. Задържаните са членове на ромските кланове на Ропотамците и Гольовците, обяви главният прокурор Иван Гешев, който бе на място.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име