Intrigi.bg Крими Обвинен в жестокото убийство на жена си твърди, че е психичноболен. Съдът...

Обвинен в жестокото убийство на жена си твърди, че е психичноболен. Съдът във Варна го остави в ареста

281
0

Окръжен съд – Варна определели мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 47-годишния Антон Т., обвинен в убийството на жената, с която съжителствал на семейни начала. Престъплението е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за убитата начин и с особена жестокост, съобщиха от съда.

Според обвинението, 32-годишната жена, с която от няколко години съжителствал Антон Т. била пребита и починала на 11.07.2020 г. в с.Аврен, обл. Варна. Макар след побоя жената да се движела и говорила, заключението на съдебно-медицинската експертиза сочи, че смъртта й е настъпила вследствие на травматични увреждания в резултат на нанесените удари. След извършените множество следствени действия, на 25.01.2021 г. е било повдигнато обвинение спрямо Антон Т. за убийство.

Състав на Варненския окръжен съд го остави в ареста с - Новини 24/7

За престъплението, НК предвижда най- тежкото възможно наказание – „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

В хода на разследването обвиняемият е заявил, че страда от психическо заболяване. Доказателства за това твърдение, обаче не бяха представени. Назначените съдебно-психиатрични експертизи са категорични, че Антон Т. е осъзнавал постъпките си и е можел да носи отговорност за тях.

Варненският окръжен съд, като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, прие, че съществува обосновано подозрение Антон Т. да е съпричастен към деянието, в което е обвинен. Предвид тежестта на престъплението и предвиденото наказание за него – повече от 10 г. „лишаване от свобода“, съдебният състав счете за реална опасността лицето да се укрие или да извърши престъпление и му определи най- тежката мярка за неотклонение. „задържане под стража“. Определението на Окръжен съд – Варна може да бъде обжалвано пред въззивна инстанция.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име