Intrigi.bg Крими Обвиненият за смъртта на Милен Цветков излиза под домашен арест

Обвиненият за смъртта на Милен Цветков излиза под домашен арест

668
0

Софийският градски съд пусна от ареста Кристиян Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Николов ще бъде под домашен с арест, но електронна гривна, решиха магистратите. Решението не е окончателно, а прокуратурата обяви, че ще протестира пред по-горната инстанция. 

Адвокатите на Николов настояваха той да бъде освободен още от момента на задържане и дори няколко месеца след старта на процеса.

Самият процес ще продължи по същество през следващите дни, защото годишен отпуск на експерти стана причина за тяхното неявяване. Делото е почти пред финал, но се чакат още няколко експертизи.

Кристиан Николов
Кристиан НиколовИзточник: БГНЕС

Една от тях е за психиатричното и психологично състояние на Кристиан Николов. Това е едно от ключовите решения, което ще даде отговор дали става дума за умишлено убийство или смърт без предварителен умисъл.

До 7 септември трите вещи лица, които трябва да изготвят оценка за  психиатричното и психологично състояние на Кристиан Николов, не могат да се явят пред Темида, съобщава NOVA.

Не е извършен и преглед. Без тяхното мнение съдът няма да реши за умишлено убийство ли става въпрос, каквато е тезата на прокуратурата, или за смърт без предварителен умисъл.

Кристиан Николов
Кристиан НиколовИзточник: БГНЕС

Защитата на Кристиан Николов отново поиска по-лека мярка, като изтъкна, че той работи като сладкар в затвора. Според адвокатите, обвинението е „безумно” и целяло да обслужи политически цели на прокуратурата. Нямало и опасност Николов да се укрие, ако напусне килията.

Адвокатите подчертаха, че той е съдействал на разследването и не бяга от отговорност. Затова настояват за „домашен арест”.

От държавното обвинение не се съгласиха, че престоят на Николов зад решетките е твърде дълъг. Припомниха, че младият мъж ясно е съзнавал, че е седнал зад волана дрогиран, както и че шофира със значително превишена скорост. Прокуратурата твърди, че има опасност да се укрие или извърши ново престъпление, ако мярката му за неотклонение бъде изменена в по-лека.

Самият Кристиан Николов обясни, че напълно съзнава причинената от него трагедия и изказва съболезнования на семейството.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име